25 Haziran 2022 Cumartesi 19:27
SAVCI SAYAN, HDP ERMENİ UŞAKLARININ BORAZANLIĞINI YAPIYOR!

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yapmış olduğu konuşmasında Bakan Bozdağ’a seslenerek bölge siyaseti üzerinden dertleşmek istiyorum dedi.

Başkan Sayan; “Sayın Bakanım, biz geldiğimiz günden beri buralarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çokta güzel şeyler yapıyoruz. Ama inanın buranın sorunu bu değil, Ovit tünelini yapan, marmarayı yapan üçüncü köprüyü yapan Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı kadroları Ağrı’ya yolda yapar köprüde yapar her şeyi yapar buna eminiz bundan hiç şüphemiz yok ama bizim başka sorunlarımız var. Bu bölgenin şu an önümüzde dört fotoğrafı var bu fotoğraflara bakıp değerlendirmemiz lazım. Ekonomik fotoğrafımız var, sosyolojik bir fotoğrafımız var psikolojik fotoğrafımız var, ideolojik bir fotoğrafımız var.”

SEÇİMLERDE 20 PUAN GERİDEYDİK 25 PUAN FARK ATARAK SEÇİMİ KAZANDIK

Başkan Sayan 31 Mart 2019 Ağrı seçimlerinde anketlerde vs, 20 puan geride olduklarını öne sürerek 25 puan farkla seçimi nasıl gayret etmekle aldıklarını şöyle anlattı; “Biz seçime başlarken de bunları gördük. 20 puan gerideydik, 25 puan fark attık. Biraz çaba gösterseydik belki 30 puan fark atardık. Bu da ne demek yüzde 50 küsur demek. Bu Kürtlerin temsilcisi olarak sadece HDP’yi görenlere tokattır. Çünkü Ağrı’nın yüzde 99’u Kürtlerden oluşan bir ilimiz buna rağmen biz seçimi 20 puan geriden başlayıp, 25 puan farkla seçimi kazanıyorsak, demek ki PKK ve HDP Kürtlerin temsilcisi değildir. Bilerek tasarlayarak planlayarak bunu bize dayatıyorlar. Bugün HDP Türkiye’de Kürtlerin ancak 25-30 oyunu alıyor, ama maalesef yüzde 70 kesimi hiç muhatap almıyor sadece yüzde 30’u muhatap alarak, büyüterek meşruiyet kazandırarak halkımızın başına bela ediyorlar, bizim başımıza bela ediliyor.”

PKK 5 MİLYON KÜRT’Ü SOYKIRIMA UĞRATMIŞTIR!

Başkan Sayan konuşmasının devamında; “1978’ten bugünümüze 44 yıl geçti 44 yıl boyunca PKK, terör örgütünün dağa kaçırdığı dağa götürdüğü cezaevine attırdığı öldürdüğü öldüğü Kürtler aile olmuş olsalardı, yerlerinde kalmış olsalardı 5 milyon Kürt yapıyordu. 5 milyon Kürt’ü soykırıma uğratan terör örgütü ve onun siyasi temsilcisi bizi ne kadar temsil edebilir, ne kadar biz onu muhatap almalıyız, bütün bunların mutlaka bir karşılığı olmalı. Evet, bugün herkes çıkmış Kürtlerin dostuyuz diyor. Sayın bakanım ben bu bölgenin çocuğuyum. Liseyi bitirene kadar bir fiil burada yaşadım. Ondan sonrada sürekli burada olduk ve bağlarımızı koparmadık. Ben daha önce başka bir siyasi partideydim. Orda il başkanlığı yaptım, gençlik kolları başkanlığı yaptım, genel başkan yardımcılığı yaptım. Yani bu bölgenin sorunlarını çok iyi bilen bir kardeşinizim. İnanın bugün Kürtleri çok seviyorum diyenlerin döneminde, siz Ağrı cumhuriyet caddesinde dolaştığınızda Ağrı jandarmasında eziyet ve işkence görenlerin seslerini duyardınız. Filistin askısında sabaha kadar çırılçıplak soyulup annesiyle babasıyla kardeşiyle geliniyle bir hücrede dövülen insanların feryatlarını ve seslerini kesinlikle duyardınız. Buradaki bütün insanların şahitliği vardır. Şahitlik edebilirler. Bütün bunları kim ortadan kaldırdı biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanımız kaldırdı. Sizler kaldırdınız sizi ondan çok seviyoruz. Ondan sizi övüyoruz. Yoksa biz elbette ki insanlık ilişkileri önemlidir. Ama kara kaş , kara göz meselesi değildir. Gerçekten bu topraklarda bu insanlara bir şey veren var ise, onlara biz gereken saygıyı sevgiyi göstermezsek, hem geçmişimizi inkâr etmiş oluruz hem de gelecekte bu işler için mücadele edecek olan insanların moralini bozmuş oluruz. Devlet PKK terör örgütüne teslim mi olacak? Biz Kürt çocuklarının siyah cübbe giyip avukat olmalarını istiyoruz. Siyah elbise giyip cezaevlerine girmelerini istemiyoruz. Biz Kürt çocuklarının beyaz önlük giyip doktor olmalarını istiyoruz, beyaz kefen giyip mezara girmelerini istemiyoruz. Başımızda bunları yapmak isteyen acımasız Kürt düşmanı, ermeni uşağı bir terör örgütü var bunlarında borazanlığı yapan HDP var ve bütün bu bölgeyi onlara kurban ediyoruz. Bu yanlış bir şey. Bizim bunları yenmemiz lazım. Bizim derdimiz bu.

AĞRI’YA YAPILAN HİZMETLERİN BİR BENZERİ DÜNYADA YOK!

Başkan Sayan konuşmasının sonuna doğru Belediye çalışmalarından bahsederek ulaşım konusunda ve su ve belediye vergileri konusunda; “Ağrı’ya katrilyon para geliyor yatırım geliyor su bir lira tahsilat yüzde 3 su parası yok 200 tane yeni araç ve otobüsle öğrenci 0.25 vatandaş, 1.50 hastabüs 1 lira. Dünyada böyle bir şey var mı? Yok. Emlak vergisi yok temizlik vergisi yok çöp vergisi yok. Bütün bunlar var bizde, biz bunları yapıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 25.06.2022 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.