05 Şubat 2016 Cuma 17:04
SERKA Ağrı'ya 5 Yılda 45 Milyon Liralık Destek Sağladı

 

SERKA Ağrı Koordinatörü Ceren Kurğa ajans olarak sorumluluk sahalarındaki illerde yatırımcıların aktif olmasını ve bu sayede sosyo ve ekonomik olarak illerin kalkınmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Ağrı'nın gelişime ve yatırıma uygun bir il olduğunu ifade eden Kurğa, şunları kaydetti :

 Ajansımız 2009 yılında kuruldu ve 2010 yılında da fiili olarak Kars merkezli olmak üzere hizmet vermeye başladı.

Ağrı'da 2010-2015 yıllarında 120 projeye yaklaşık 45 milyon lira destek verilmiş durumda.

Bu projelerden en önemlisi 2015 yılında destek verdiğimiz güdümlü "Ağrı Kent" isimli projemiz.

Ağrı Orman ve işletme Müdürlüğü'nün başvurusuyla başlayan ve İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün ortak olduğu bir proje. Toplamda 14 milyonluk bir proje ve ajansımız bu projeye 3 milyon lira destek veriyor.

Özellikle kadınların ürettiği ürünlerin sergilenecek alanların yapılması ve çocuk oyun alanlarının yapılmasını amaçlıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın vakitlerini iyi geçirebileceği bin kişilik bir alan nisan ayı gibi hizmete açılacak.

Ağrı, özellikle hem coğrafi konumu itibariyle hem de sosyo ekonomik özellikleri dikkate alındığında gelişime ve yatırıma çok uygun bir yerleşim yeri. Vatandaşlarımızın daha çok aktif olmasını ve proje üretmesini istiyoruz.

Projeler hayata geçirildiği zaman hem yatırımcılarımız hem de Ağrı olumlu anlamda etkilenecektir."

Kurğa, 2016 yılında 3 destekleme programı için toplam 10 milyar lira bütçe ayrıldığını belirterek, 2016 yılı mali destekleme programları kapsamında 8-12 Şubat tarihlerinde il merkezi ve ilçelerde bilgilendirme toplantıları yapacaklarını bildirdi. 

 

serka-agriya-5-yilda-45-milyon-liralik-destek-sagladi.jpgserka-agriya-5-yilda-45-milyon-liralik-destek-sagladi-001.jpg

Son Güncelleme: 05.02.2016 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.