09 Ocak 2015 Cuma 23:13
Serka, 'Mali Destek Programı'nı Anlattı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ceren Kurğa, SERKA İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-5 ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında proje başvurularının sunulması için 2015 yılı teklif çağrısının başladığını açıkladı.

 

SERKA Ağrı Yatırım Ofisi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ceren Kurğa, Ağrılılardan bu teklif döneminde proje beklediklerini söyledi. Ocak ayı içerisinde Ağrı merkez ve ilçelerini gezerek teklif çağrıları ile ilgili bilgiler vereceklerini ifade eden Kurğa, “Kar amacı güden başvuru sahiplerine yönelik ilan edilen İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-5’in amacı; TRA2 Bölgesi’nde imalat sanayi ve turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin ve kümelenme potansiyeli arz eden sektörlerde yeni yatırımların desteklenmesi yoluyla yerel potansiyelin harekete geçirilerek bölge ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasıdır. Programın toplam bütçesi 5 milyon TL’dir.

 

Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, 5200 Sayılı Kanun kapsamında kurulan birlikler ve kar amacı gütmeyen kooperatiflere yönelik ilan edilen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın amacı; TRA2 Bölgesi’nin yaşanabilirlik düzeyinin kamu kurumları ve sivil toplum önderliğinde sosyal kalkınma çalışmaları ile yükseltilmesidir. Programın toplam bütçesi 4 milyon TL’dir” dedi. Bölge genelinde gelen projelerin büyük bir titizlikle incelendiğini ve bu yüzden herkesin büyük bir dikkatle bölgeye uygun projeler hazırlamasını isteyen Ceren Kurğa, “Kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ve 5355 Sayılı Kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik ilan edilen Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın amacı; TRA2 Bölgesi’nde yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilerek bölge dışına göçün engellenmesine katkı sağlamaktır. Programın toplam bütçesi 3 milyon 800 bin TL’dir. 2015 yılı mali destek programları için elektronik ortamda (KAYS-Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) son başvuru tarihi 20 Mart 2015 saat 23.59, proje dosyalarının matbu olarak ajansa teslim edilmeleri için son teslim tarihi ise 27 Mart 2015 saat 17.00’dir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.01.2015 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.