23 Haziran 2015 Salı 14:48
Sırrı Sakık ile Vali Musa IŞIN Arasında Logo Tartışması

Ağrı'da 'Şehir Ormanı' temel atma töreninde belediye ile valilik arasında 'logo' tartışması çıktı.

Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık tören alanında belediyenin logosunun olmamasına tepki göstererek, "Bizi yok hükmünde kimsenin saymasına müsaade etmeyiz" dedi. Vali Musa Işın ise, "Ben şimdi kalkıp da burada aynı ton, aynı üslupla size cevap verirsem burada hepimizin vücut kimyası bozulur. Çok özür diliyorum hepinizden, benim gerçekten vücut kimyam bozuldu. Titriyorum şu anda, buna gerek yoktu" diye yanıt verdi.
 

LOGO YÜZÜNDEN TARTIŞMA ÇIKTI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğince yürütülen 'Şehir Ormanı Projesi'nin temel atma töreni Gazi Mahallesi'nde yapıldı. Törene Vali Musa Işın, Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner ile kamu kurum müdürleri katıldı. Yaklaşık 9 milyon TL maliyetinde proje kapsamında 300 dönüm arazi üzerine sosyal alanlar inşa edileceği bildirildi. Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Belediye Başkanı Sırrı Sakık, tören alanındaki tanıtım panolarında sadece Ağrı Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü ve SERKA'nın logosunun yer almasına tepki gösterdi. Başkan Sırrı Sakık, projeye belediyenin de katkı sağladığını öne sürerek buna rağmen tören alanına logo konulmamasını eleştirdi. Sosyal yaşama yönelik bir projede belediyenini 'yok hükümde' sayılmasını kabul edemeyeceklerini aktaran Sakık, şöyle dedi:
 

 

SIRRI SAKIK: BİZİ YOK SAYAMAZSINIZ

"Ama yok hükmünde sayılmak insanların en çok tepki gösterdiği olaylardan biridir. Bakın logolarda Ağrı Belediyesi yok. Zaten bütün kavgalarda bu topraklarda yok hükmünde saydığınız için olur. Bizi yok hükmünde kimsenin saymasına müsaade etmeyiz. Burada emeğimiz, çabamız var. Buradaki yöneticiler, devletin geçmişten kalan tortuları. Bunlar iflas etti. Bizi yok hükmünde kimse saymamalıdır. Geçmişin tortularıyla, red ve inkarlarıyla bu şehirde huzuru sağlayamazsınız. Benim 30 yıllık kavgam ve Ağrı'ya gelişim yok sayıldığım içindir."
Vali Musa Işın ise, Başkan Sakık'ın konuşmasından dolayı üzüntü duyduğunu dile getirerek tören öncesinde konuyu kendisine açıkladığını söyledi. Sırrı Sakık'a kavga edilerek bir yere gelinemeyeceğini söyleyen Vali Musa Işın, logonun tören alanına konulacağından haberi olmadığını belirtti.
 

"DAĞDA SİLAHLI İNSANLAR VARKEN BARIŞTAN SÖZ EDEMEYİZ"

"Biz her geldiğimizde burada politik konuşmalar yaparsak, ben vali olarak size cevap vermek zorunda kalmayayım. Buna gerekte yok. Burada herkesin katkısı var. Ben şimdi kalkıp da burada aynı tonla, aynı üslupla size cevap verirsem burada hepimizin vücut kimyası bozulur. Biz muhabbet dilimizi kullanalım. Eğer barış istiyorsak önce dağdaki insanların silahlarını bırakması lazım. Dağda silahlı insanlar olduğu sürece biz barıştan bahsedemeyiz, bende bunu söylemek zorundayım. Çok özür diliyorum hepinizden, benim gerçekten vücut kimyam bozuldu.
 

"ŞU AN SİNİRDEN TİTRİYORUM"

Titriyorum şu anda, buna gerek yoktu. Bende mi aynı dille konuşayım? Bakın ben size söyledim. Burada SERKA’nın 6 milyon, özel idarenin 2.5 milyon, DSİ’nin 5.5 milyon parası var. Ne valiliğin ne belediyenin parası yok. Ama ben oraya belediyenin logosunun da konulmasını söyledim. Çünkü burada alt yapıda sizinde katkınız olacak. Belediye Başkanlığımızın da logosunu oraya koyacağım. İyi hizmetler için yarışmalıyız. Biz barışı gerçek manada ifade etmeliyiz. Türk-Kürt kardeşliğini bende, Sırrı Bey de söylemeli. Sırrı Bey buraya çıksın 'Türkler ve Kürtler kardeştir' desin o zaman başımın üstünde yeriniz olur. Biz birbirimize cevap vermek yerine, kardeşliğimizi, dürüstlüğümüzü, çalışkanlığımızı Ağrı’ya hizmet etmeyi ön plana çıkarmalıyız. Bende belediye başkanımızı seviyorum. Biraz önceki olaydan dolayı da ben biraz heyecana kapıldığımı ifade etmek istiyorum."

 

Son Güncelleme: 23.06.2015 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.