12 Aralık 2015 Cumartesi 12:27
Sırrı SAKIK İlk Celsede Beraat Etti !


Ağrı Belediye Başkanı Sakık hakkındaki dava karara bağlandı.


Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Twitter" hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında açılan davada, ilk celsede beraat etti

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Twitter" hesabındaki bazı paylaşımları nedeniyle hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istemiyle açılan davada, ilk duruşmada beraat etti.

Sakık, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında yaptığı savunmada, 30 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve bu süre boyunca demokratik siyasete, kardeşliğe ve barışa inandığını, şiddetin olduğu eski tarihlerde bile bu anlayışından ödün vermediğini söyledi. 

Davaya konu paylaşımlarının suç unsuru taşımadığını savunan Sakık, "Cumhurbaşkanı'nın mahkum olduğu dönemde okuduğu şiir ne kadar masumsa, davaya konu edilen benim twitim de o kadar masumdur" dedi.

Sakık, paylaşımlarının tümünün ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu dile getirerek, beraatini talep etti. 

Sakık'ın avukatı Sedat Karaoğlan da iddianamenin eksik ve yetersiz olması nedeniyle mahkemece kabul edilmeyerek iade edilmesi, Ceza Muhakemesi Kanunu 193/2 maddesinde belirtilen "sanık hakkında, toplanan delillere göre mahkumiyet dışında bir karar verilmesi gerektiği kanısına varılması halinde, sorgulama yapılmamış olsa da davanın yokluğunda bitirilebileceği" hükmü gereğince beraate hükmedilmesi gerektiğini savundu. 

 Müvekkilinin beraatinin yanı sıra ihbarcının kim olduğunun araştırılmasını talep ettiğini ifade eden Karaoğlan, ihbarcı hakkında iftira suçundan şikayetçi olma haklarını saklı tuttuklarını söyledi. 

- Cumhuriyet savcısı mütalaasında beraat istedi 

Cumhuriyet savcısı, savunmaların alınmasının mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanık hakkında "silahlı terör örgütü PKK/KCK'yı meşru göstermek ve övmek suretiyle propagandasını yapmak" suçlamasıyla iddianame düzenlenmiş ve dava açılmış olsa da atılı suçun kanuni unsurlarının oluşmadığının anlaşıldığını belirtti. Savcı, Sakık hakkında beraatine karar verilmesi gerektiğini söyledi.  

Mahkeme heyeti, davada araştırılacak başka bir husus bulunmadığını belirterek, sanık Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın beraatine karar vererek, davayı bitirdi. 

- "Adalet hayatın her yerinde hayat bulmalı" 

Sakık, duruşma çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı halkının namusuna dil uzatıldığı için yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında açılan davada yargılandığını söyledi. 

Haklı olduklarını ve sadece düşüncelerini ifade ettiği için mahkemenin beraat kararı verdiğini ifade eden Sakık, "Adaletin ve hakkaniyetin, hayatın her yerinde hayat bulması gerekir. Onun için hepimiz, hukukun mücadelesini sürdüreceğiz. Bu ülkede hukukun ve barışın ülkesini yaratmak adına mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca bir vatandaşın 155 Polis hattına, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın 'Twitter' hesabından terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yaptığı" yönündeki ihbar üzerine başlatılan soruşturmada Sakık hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istemiyle dava açılmıştı. 

Son Güncelleme: 12.12.2015 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.