23 Ağustos 2015 Pazar 14:15
Sırrı Sakık'tan Valı Musa IŞIN'a Tepki

Sırrı Sakık, yazdığı tweet'lerde şunları yazdı:

 

Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, Ağrı Valisi Musa Işın'ın "Bir ilimizde 40'a yakın kız, dağa kaçırılıp, iğfal edildi" açıklamasına sosyal medya hesabı Twitter'dan "Senin yaşın kadar özgürlük mücadelesi verdik." diye tepki gösterdi.

Sırrı Sakık, yazdığı tweet'lerde Ağrı'da nüfusun yüzde 99'unun Kürt olduğunu, Kürtlerin Vali Işın'ın yaşı kadar 'Özgürlük mücadelesi' verdiğini savundu.

"Ama siz de bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız. Kürtlerin yan yana mücadele ederek bunu çoktan aştığını, namusun onurlu yaşamak olduğunu, sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım."
 
AĞRI VALİSİ NE DEMİŞTİ?
 
Ağrı Valisi Musa Işın, "Kürtler'in hakkını savunduğunu iddia eden PKK terör örgütü Kürtler'i öldürüyor. Kürt çocuklarını dağa kaçıran, ölüme sürükleyen, Kürt köylerini basarak çocuklarını öldüren, Kürtler'in namusuna musallat olan PKK, çocuk ölümlerinin üzerinde ajitasyon ve karalama kampanyası yürütüyor. Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor" demişti.

Son Güncelleme: 23.08.2015 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.