15 Temmuz 2022 Cuma 23:20
Son Dakika.. Başkan Sayan Konuştu..

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı neticesinde, Ağrı Valiliği tarafından komite edilen programda konuştu..

Ağrı halkını selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Sayan’ın konuşmasındaki satır başları..

Başkan Sayan konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “İki gün önce Amerika’nın Beyaz Sarayın Güvenlik Danışmanı bir televizyon programında bir şey söyledi dedi ki, biz bazı yerlerde darbeleri destekliyoruz onların içinde oluyoruz organize ediyoruz tabi ki ülkeye göre amaçlar değişir. Biz 15 Temmuz darbesini destekledik, niye destekledik diyor ve onu açıklıyor, diyor ki Erdoğan Türkiye’yi Ortadoğu da güç yapıyor, Osmanlıyı yeniden geri getiriyor. Erdoğan Türkiye’yi İslami çizgiye getiriyor. Değerli kardeşlerim bu üç önemli cümle bize yetmez mi 15 Temmuzun anlamını anlamamız için ya da 15 Temmuzu unutmamamız için bu üç cümle yetmez mi? 251 şehide 3 bin gaziye elbette ki bunlar bizim önemli değerlerimiz asla unutmayacağımız saygı duyacağımız her zaman anacağımız saygı duyacağımız değerlerimiz. Bu üç cümle tarihi boyunca yaşamım boyunca unutamayacağım üç cümledir. Türkiye orta doğuda güçleniyor Türkiye İslami çizgiye doğru gidiyor, Türkiye Osmanlıyı yeniden getiriyor bu bizim için yeterli. Bizde bunun için darbe yapıyoruz, bunun için Türkiye’nin gidişatını engelliyoruz. Bu kadar büyük bir itiraf bu kadar büyük bir hainlik. Ve bu itirafı yapan bu hainliği tezgâhlayanlar bizim içimizdekileri insanları ayarlayarak, şerefli ordumuzun içine sızarak güvenliğimizi, bayrağımızı ve sınırlarımızı emanet ettiğimiz Türk devletinin üniformasını sırtında taşıdığı için hepimizin saygı duyduğu insanlar meğerse böyle alçakların askeriymiş bizim değilmiş. İşte onlar 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit ettiler. 3 bin insanımızı gazi ettiler. Binlerce binamızı yaktılar yıktılar. Özel harekâtı bombalayıp polisimizi yok ettiler. Niçin yaptılar? Türkiye’yi Yunanistan’dan kurtarmak için mi yaptılar, Türkiye’yi PKK’dan kurtarmak için mi yaptılar, PKK’nın mevzilerine ateş etmek için mi havalandılar, bunlar yıllarca bizim içimizde, biraz önce cümlelerini söylediğim, Türkiye düşmanlarının tezgâhlarının oyunlarının parçaları olarak, bizim üzerimize geldiler ve bizi yok etmeye çalıştılar. Hangi kimlikle, eğer Amerika askerlerinin uçaklarıyla üniformalarıyla gelmiş olsalardı, eminim ki tüm Türkiye tek vücut şeklinde onlara karşı koyacaktı. Ama bizim Müslümanlığımızı bizim inancımızı kullanarak, tarlanın taşı ile tarlanın kuşunu vurmak maksadıyla bizi aldatarak kuranımızla peygamberimizle kitabımızla saygı duyduğumuz üniformamızla peygamber ocağı olarak gördüğümüz asker kışlalarımızla biz vurdular. İşte bir diğer aynı oyunda bu bölgenin insanı biz Kürtlerin başında var.”

FETÖ BELASI MÜSLÜMANLARI KATLETTİ!

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan konuşmasının devamında; “Değerli kardeşlerim, şimdi fetöyü Müslümanlarla nasıl terbiye etmeye kalkıştıysalar Müslümanları fetöyle nasıl yok etmeye çalıştıysalar bugün bölgemizdeki Kürt kardeşlerimizi bende bir Kürt kardeşiniz olarak bu oyunu görüyorum. Aynı o taktiği bir örgüt yaratarak Kürtlerin temsilcisi olarak göstererek buradaki insanları da Müslümanların yaşadığı akıbete doğru götürmek istiyorlar. Nasıl ki yıllarca herkesin evinde bu fetö terör örgütünün arka planını görmeyerek bunlar bizim inancımızı edebimizi ahlakımızı daha iyi yere taşıması için mücadele ediyor dediyseler ve nasıl hepimiz aldandıysak, sonunda yüzlerce şehit ve gaziyle karşı karşıya kaldıysak bugün Türkiye’de ikinci oyun ise biz Kürtlerin başındadır. Bir örgüt yaratmışlar bu örgüte bütün silahları, malzemeleri her şeyi veriyorlar bu örgüte diyorlar ki siz, Kürt halkının kurtuluşunu veren bir örgütüsünüz onlara gereken desteği yapıyorlar. Onlarda bizim buradaki gençleri yoldan çıkararak vali olmalarını engelleyerek, avukat olmalarını engelleyerek, iş adamı olmalarını engelleyerek, tamamen isyan eden devletiyle barışmayan toprağını bölmek isteyenlere yardım eder durumuna getirilen bir kitleyi yaratmak istiyorlar. Birinci bela fetö belası biz Müslümanların hepsini yok etti. 40-50 yılımızı aldı. Böyle kolay değil değerli kardeşlerim. Biz 2016’nın acısını daha nice yıllar çekeceğiz. Daha nice yıllar inancımız üzerinde etkileri olacak, ahlakımız üzerinde etkileri olacak edebimiz üzerinde etkileri olacak, aile birliğimiz üzerinde vatan birliğimiz üzerinde bayrak birliğimiz üzerinde etkileri olacak. Artık iki insan kol kola girip camiye bile gidemiyordu bu alçakların yapmış olduğu oyunlardan dolayı. Artık 10 kişi bir araya gelip bir yerde oturup İslami bir istişare yapamıyor bu alçakların yüzünden.”

BAŞKAN SAYAN'IN KONUŞMASININ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

ABD’NİN BİRİNCİ OYUNU FETÖ İKİNCİ OYUNU PKK’DIR!

Savcı Sayan; “İşte ikinci oyun biz Kürtlerin başındadır. Kürtleri temsil ediyorum diye ortaya çıkıp, 42 yıldır Kürtleri yok eden terör örgütünün tek amacı fetönün Müslümanlara kurduğu tuzağın aynısıdır. İkisi aynı yerden besleniyor. İkisi aynı yerin komutanının askeri. İkisi aynı devletin parasıyla hareket ediyor, hedefleri aynı ülke, aynı topluluk ve aynı insanlar. Bizim uyanık olmamız lazım. Eğer bu ülkede Kürtlerle ilgili bir eksik varsa, bu bölgenin çocukları olarak, her zaman devletimizin en üst kademesine taşıyabilecek kadar yürekliyiz, cesaretliyiz öngörülüyüz. Kimse küçük şeyleri bahane ederek, buradaki insanları fetönün Müslümanlara yaşattığı akıbeti aynısını Kürtlere yaşatmaya kalkışmasın! El birliği içerisinde bu oyunu bozmamız lazım. Bakınız 42 yıldır, PKK’nın cezaevine gönderdiği, PKK’nın zulmünden dolayı büyükşehirlere giden aileleri, cezaevine giden Kürt gençlerini dağda öldürülen gençleri sayarsak 5 milyon Kürt yapar. Demek ki bunlar aile olmuş olsalardı, 10 milyon Kürt olacaklardı. İşte 5 milyon kürdün katilidir pkk! Fetö nasıl ki Müslümanları katlettiyse nasılda ülkeyi bölmek için yıllarca dini kullanarak, bizi yok etmeye çalıştıysa, bunlarda kürtlüğümüzü kullanarak, bizi burada yok etmeye çalışıyor.”

BU TOPRAK BİZİM TOPRAĞIMIZ!

Savcı Sayan; “Biz bu memleketi emlakçıdan almadık, biz bu memleketi dedelerimizin kanıyla aldık. Ermeni cephesinden Çanakkale’ye varıncaya kadar, Maraş’a Gaziantep’e gidinceye kadar, Kars sınırına varıncaya kadar Trakya sınırına varıncaya kadar hepimizin dedesinin kanı var bu ülkenin toprağında bu bayrakta herkesin kanı var. Kimse bu bayraktaki kanı kendi ailesine, mensup olduğu cemaate cemiyete tabi görmesin. 780 bin kilometre karede, yaşayıp herkesin cebinde eşit tapusu olan o 780 bin kilometre kareden pay alan bütün insanlarımızın dedelerinin kanı vardır o bayrak bizim şerefimizdir. O bayrak bizim onurumuzdur, namusumuzdur. İşte 15 Temmuz gecesi o bayrağı namusu olarak gören, şerefi olarak gören, onuru olarak gören vatan toprağını şerefi olarak gören sağcısı solcusu içeni içmeyeni kürdü - türkü lazı – çerkezi, Alevisi - Sünni’si Müslümanı gayrimüslümü herkes köprülere koştu tanka kafa attılar, kamyonların altına yattılar, uçaklara taş atmaya kalkıştılar. Bu memleketten başka bir memleketimiz yok. Birileri gibi biz vatanı yüzeysel sevmiyoruz, kalbimizden seviyoruz. Kürt’te olsak Türk’te olsak bu vatan bizim vatanımız gidecek başka yerimiz yok. Bu toprak bizim toprağımız.”

ERDOĞAN TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR.

Başkan Sayan; “Bu ülkenin başında olan yiğit bir cumhurbaşkanı var. Bu yiğit cumhurbaşkanını neden hedefe koyuyorlar, cumhurbaşkanı Türkiye’ye bir iş yapmak istediği zaman sadece ak partiye yarıyor, CHP’ye yaramıyor mantığında değildir. Cumhurbaşkanı devlet adamlığını ortaya koyuyor. Ben bir belediye başkanı olarak, belki kendi partimin lehine bazı şeyler düşünebilirim. Ama devletin aklı buradaki bütün vatandaşları kucaklayarak, bununla ilgili çalışma yaparak kafa yoruyor zamanı geldiğinde de gücünü gösterebilecek kadar da devletine hakim bir güçtür. Böylesiyle sayın cumhurbaşkanımızın bugün yürütmüş olduğu ak parti politikasını yürütmek, ya da ak partinin sadece kafasındaki politikaları uygulamak değildir. Gün gelir ak parti dışında bile bu ülke için yararlı bir şey varsa sayın cumhurbaşkanımız onu Türkiye’ye uygulamak için büyük bir çaba sarf ediyor. Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Sayın Erdoğan bir halk destanıdır, Anadolu destanıdır. Bunu kabul edin arkadaşlar. Parti gözüyle bakmayın. Her hangi bir partinin başkanıymış gözüyle bakmayın. Bu ülkemizde kim olursa olsun milli ve yerli değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Sayın Özal’ı rahmetle anıyoruz. Sayın Erbakan’ı rahmetle anıyoruz. Sayın Menderes’i rahmetle anıyoruz. Sayın Ecevit’i rahmetle anıyoruz. Sayın Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Sayın İnönü’yü rahmetle anıyoruz. Bunların partileri farklı olabilir. Ortak noktaları Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bu devlet hepimizindir. Hepimiz bu devletin evlatlarıyız.

15 Temmuzda çok duygulanıyorum. 15 Temmuz hepimizin ortak noktasıdır. 15 Temmuz hiçbir partinin güdümünde değildir. Bugün bazı partilerin açıklamalarına baktım çok üzüldüm. Oysaki 15 Temmuz, siyasallaştırılamaz! 15 Temmuz Türkiye cumhuriyetinin bayrağını, toprağını bekasını koruma mücadelesidir. Koruma şerefidir. Bunu herkes üzerine vazife almak zorundadır. Fetöye karşı mücadele etmek sadece ak partinin görevi değildir. PKK ya karşı mücadele etmek sadece ak partinin görevi değildir. Hepimizin görevidir. Bakın siz PKK’ya karşı mücadele ettiğinizde insanlar size oy veriyor bakın ben burada seçimi yüzde 56 ile kazandım. Buranın yüzde 99’u Kürt. Demek ki Kürtler PKK’yı sevmiyor, yeter ki siz teslim etmeyin.”

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÖRGÜTÜ FETÖ!

Konuşmasının sonunda Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan; “Dünyanın en büyük örgütü fetö bu ülkeye diz çöktüremedi. Dünyanın en büyük örgütü diye ortaya çıkıp biz Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapıp, Amerika’dan nemalanan onlara taşeronluk yapan, Kürtlerin katletmek için çalışan, PKK ve uzantıları da bu memlekette canımızı da versek onların planları da boşa çıkacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"agridahaber.com - haberi"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.