04 Haziran 2018 Pazartesi 14:53
Sportif Olarak Süren Yetenek Taraması Sona Erdi

Ağrı’da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 81 ilimizde merkez ve ilçelerimizdeki İlkokullarda Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi 02 Mayıs - 01 Haziran 2018 tarihleri arasında Ağrı merkez ve ilçelerinde başarılı bir şekilde yapıldı.

Ağrı’da büyük bir çalışmanın yapıldığını belirten Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk ŞİRAN; ‘‘Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen proje; Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini Ağrı’da başarılı bir şekilde gerçekleştirildik.

Şiran; Öğrencilerin boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu başlıklarında değerlendirilerek uygun spor branşlarına yönlendirilecektir. Ağrı il ve ilçelerimizde bu projeye katılan öğrenci sayımız 2622’dir.İnşallah bu sayı içersinde çok başarılı sporcular Ülkemiz sporuna fayda sağlayacaktır.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması projesinde görev alan antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Son Güncelleme: 04.06.2018 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.