06 Haziran 2016 Pazartesi 14:15
Süleyman Gümüşer Eğitim'de Doldur-Boşalta Hayır !

Gümüşer, Bölgemizin eğitim kalitesinin düşmesindeki en temel faktör olan öğretmen sirkülasyonunun boşaltma döneminin yaklaşmakta olduğu bir süreç, tayin döneminin geldiğini belirtti.

Yaşadığımız bu bölgede TEOG ve üniversite sınavlarında, bizim çıtayı yükseltmemiz çokta kolay olmayacak. Bu doldur-boşalt mantığından bir an önce kurtulmak lazım. Bölgeyi daha cazip bir hale getirmemiz lazım.

Burada çalışan öğretmenlerin hayat standartlarını üst seviyeye çıkarmak, sosyal donatıların yaşanılabilir bir noktaya taşınması için gerekli olan bu pozitif ayrımcılık burada hayata geçtiği an, buralarda biz ekonomi konusunda, işsizlik konusunda ve terör dediğimiz belanın da köklü çözümünün adresi olan, eğitimin bilinciyle hepsinin önüne geçmiş olacağız.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman GÜMÜŞER  açıklamasının devamında, Aksi takdirde bu doldur-boşalt mantığı hep bu memlekette bu tür sıkıntıların devam etmesinde bir açık kapı görevi görecektir. Dolayısıyla, Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olarak bu konuda, bu bölgelerin artık acemi ocağı olmaktan çıkartılıp eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması adına yapılmış olan fiziki iyileştirmelerin yanına kaliteyi arttıracak, verimi arttıracak, neslimizi ve geleceğimizi aydınlatacak olan bu süreci tamamlamamız için mutlaka bu öğretmen sirkülasyonunun önüne geçmemiz lazım.

Gümüşer, Eğitimde istikrarın bereketini bu coğrafyanın çocuklarının mutlaka görmesi lazım. Bu anlamda bizde bir o kadar geleceğimizden ümit var olalım. Gençliğimizden  ümit var olalım ki gözümüz arkada kalmasın ve bu vesileyle bir gönül rahatlığı içerisinde olalım.

 

Son Güncelleme: 06.06.2016 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.