26 Ağustos 2014 Salı 14:01
Süpnan Dağına 4 Saatte Zirve Tırmanışı Yaptılar

VAN Gölü'nün kuzeyinde, Ağrı Dağı gibi sönmüş volkanik bir dağ olan 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı'na yol yapımı ve yeni rota sayesinde dağcılar, 3 bin metreye kadar araçları ile çıkarken, buradan 4 saatte zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Doğu Anadolu'da Van Gölü'nün kuzeyinde Adilcevaz, Erçiş ile Patnos ilçeleri arasında yer alan sönmüş bir volkan olan Süphan Dağı'nın 2 bin 200 metresine kadar çıkılan yol, bu yıl 3 bin 100 metreye kadar uzatıldı. Ağrı Dağcılık Arama Kurtarma Derneği Başkan Yardımcısı Servet Arslan önderliğinde zirve tırmanışına aralarında Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Ağrı Devlet Hastanesi'nde hemşire Semanur Gül ve daire müdürleri olmak üzere toplam 21 kişi katıldı. Yaklaşık 4 saat süren tırmanış ardından protokol ve dağcılar zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Kaymakam Üzeyir Yılmaz zirvede yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Önceden 8-10 saate çıkılan zirveye Özel İdare tarafından 3000 bin 100 rakımına kadar yapılan yol sayesinde 21 dağcı sorunsuz olarak 4 saatte tırmanışını gerçekleştirdi. Tırmanışa katılanları kutluyorum. Doğa sporlarına gönül verenleri Süphan Dağı'na bekliyoruz."

Patnos Belediye Başkanı AK Parti'li Cem Afşin Akbay da yaptığı açıklamada, "Anadolu'nun en büyük zirvesinden birindeyiz. Çok kolay bir tırmanış yaptık. Zirve tırmanışını geleneksel hale getireceğiz. İlkine 21 kişi katıldı. İleri ki yıllarda bu sayının giderek artacağına inanıyorum" dedi.





Son Güncelleme: 26.08.2014 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.