20 Mart 2016 Pazar 12:03
Suriyeli Çocuk Ağrı'daki Tedavisinin Ardından Sağlığına Kavuştu

Suriye'de bombalı saldırı sonucu bir gözünde görme kaybı meydana gelen 9 yaşındaki Sipan Şeyhu, Ağrı'da tedavi edildi.

Suriye'nin Halep kentinde oturan Şeyhu ailesi, bombalı saldırının ardından evleri ve yaşadıkları toprakları terk ederek, 3 ay önce Ağrı'ya geldi.

Halep'teki saldırı sonucu bir gözünde görme kaybı ve vücudunda yaralar oluşan Sipan Şeyhu (9), Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Ameliyat edilen çocuk, sağlığına kavuştu.

Baba Velid Şeyhu (42), yaptığı açıklamada, 3 ay önce Halep'te düzenlenen bombalı saldırıda Sipan'ın yaralandığını söyledi.

Saldırının ardından Ağrı'ya geldiklerini ifade eden Şeyhu, "Vatanımızı ve yaşadığımız toprakları terk etmek zorunda kaldık.

Suriye'de can güvenliğimiz yoktu. Babam Halep'teki bombalı saldırıda şehit oldu. Eşim ve 6 çocuğumla Ağrı'ya geldik. Evimiz saldırıların ardından tamamen harap oldu. Evlerimizi ve arabamızı yaktılar." diye konuştu.

Şeyhu, "Bizlere kapısını açan Türkiye Devleti'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve çocuğumun ameliyatında emeği geçen hastane yöneticileri ile sağlık ekibine çok müteşekkiriz. Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Ameliyat başarılı geçti

Ağrı Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Yılmaz da hastaneye getirildiğinde çocuğun vücudunda ciddi yaralar ve sağ gözünde görme kaybı bulunduğunu bildirdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bombalı saldırı sonucunda Sipan'ın vücudunda hem yara izleri hem de gözünde 'travmatik katarakt' dediğimiz, şiddetli travmaya bağlı olarak gelişmiş, bir gözde görme kaybı mevcuttu.

Hastanın yaralarının iyileşmesini bekledik. Şu an itibarıyla vücudundaki yaralar iyileşme boyutuna geldi. Genel anestezi altında katarakt ameliyatı yaptık.

Bizim için Ağrı'da yapılmış ilk ameliyattı. Çok şükür ameliyatımız başarılı geçti. Ağrı'da böyle bir ameliyatı ilk kez gerçekleştirmemize rağmen başarılı bir sonuç elde ettik.

suriyeli-cocuk-agridaki-tedavisinin-ardindan-sagligina-kavustu.jpgsuriyeli-cocuk-agridaki-tedavisinin-ardindan-sagligina-kavustu-001.jpgsuriyeli-cocuk-agridaki-tedavisinin-ardindan-sagligina-kavustu-002.jpgsuriyeli-cocuk-agridaki-tedavisinin-ardindan-sagligina-kavustu-003.jpgsuriyeli-cocuk-agridaki-tedavisinin-ardindan-sagligina-kavustu-004.jpgsuriyeli-cocuk-agridaki-tedavisinin-ardindan-sagligina-kavustu-005.jpg

 

Son Güncelleme: 20.03.2016 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.