26 Eylül 2015 Cumartesi 01:33
Tenis: Ağrı Kupası Turnuvası

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Tur takviminde yer alan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenecek ilk uluslararası tenis turnuvası olma özelliği taşıyan Ağrı Kupası Tenis Turnuvası, yarın başlayacak.

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tenis Kortları'nda oynanacak ve 4 Ekim'e kadar sürecek toplam 50 bin dolar para ödüllü turnuvayı kazanacak tenisçi, 42 bin dolar para ödülünün sahibi olacak. 

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ATP Challenger Tur kapsamında düzenlenen turnuvaların, teniste dünyanın önde gelen sporcularının katılım gösterdiği turnuvalar olduğunu belirtti. 

 

Tenisçilerin sıralamada yer bulabilmek için bu turnuvalara katılmaları gerektiğini ifade eden Durmuş, şunları söyledi: 

 

"Dünyanın yaklaşık 30 ülkesinden turnuvaya müracaat oldu. Birçok sporcu gelip, Ağrı'yı tanıyacak ve anlayacak. ATP Challenger Tur kapsamında düzenlenen organizasyonlar, dünyada en iyi sporcuların takip etmek zorunda olduğu turnuvalardır."

 

 Ağrı Kupası'nın, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk uluslararası tenis turnuvası özelliği taşıdığını ve bunun çok anlamlı olduğunu kaydeden Durmuş, "Bu tür uluslararası turnuvalarda özellikle amacımız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki gençlerimizin, dünyanın önde gelen tenisçilerini izlemesini sağlamak. Aynı zamanda tenisin, herkesin yapabileceği bir spor olduğunu anlatmak için çok önemli bir fırsattır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın spora yönelmesi açısından da çok önemli" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.09.2015 01:47
Anahtar Kelimeler:
AğrıTurnuvaTenis50 Bin Tl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.