15 Temmuz 2016 Cuma 20:44
TGK'dan Ağrı Valisi Musa Işın'a ziyaret


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri Vali Musa Işın'ı makamında ziyaret ettiler.


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu Toplantısı için Ağrı'ya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) illerin gazeteciler cemiyeti başkanları, bölge federasyon başkanları Vali Musa Işın'ı makamında ziyaret ettiler. 


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Musa Işın, Ağrı halkının hak etmediği bir tablo ile karşı karşı kaldığını belirtti.


Vali Musa Işın:
"Sizleri burada görmekten son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Dışarıdan bakıldığı zaman belki bölgemizin bazı noktaları sıkıntılı olabilir ama Ağrı böyle bir yer değil. Ağrı halkı eğer problemli olsaydı yansıması çok farklı olurdu. Ama maalesef çok bilinmediği için dışarıdan adeta terör, teröristle iç içe bir fotoğraf çiziliyor adeta. Bu Ağrı halkının hak etmediği bir tablodur aslında. Hem ilimiz ve hem de ilçelerimizde terörize olmuş, ayrılıkçı bir toplum yok. Dolayısıyla zaman zaman hak etmedikleri bir tablo çiziliyor bizde bunu yıkmak için çalışıyoruz. STK'lar, kanaat önderleri, halk nezdinde itibar kazanmış fikir sahipleri ile birlikte uğraşıyoruz. Dünya Çiftçiler Gününü kutladık Ağrı'da, Antalya ili ile birkaç belediyemiz kardeş oldular. Yaklaşık 2 bin 500 3 bin kişi ile birlikte iftar yapıldı burada. Ekim ayında uluslar arası bir sempozyum yapacağız burada. Dış ülkelerden yabancı bilim adamlarının da iştirak edeceği 300 kişilik bir sempozyum yapılacak. Üniversitenin iştirakıyla bu olacak. Yine yakın zamanda büyük bir düşünce kuruluşunun önderliğinde İran'a komşu olan iller Van ve Ağrı ortak bir ekonomik iş konseyi toplantısı burada yapılacak. Burada ekonomi ve ticaret anlamında 2 ülkenin birbirinden etkileşimleri değerlendirilecek. Panel şeklinde birkaç gün sürecek inşallah." dedi.


Vali Musa Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin doğusundan batısına, batısından doğusuna bir fark olmadığını, hayatın normal devam ettiğini Ankara ne kadar bizimse Ağrı'da o kadar bizimdir, Diyarbakır ne kadar bizimse İstanbul'da o kadar bizimdir, İzmir ne kadar bizimse Van'da o kadar bizimdir. Bunu hep birlikte kurmamız lazım. Öyle düşünüyoruz biz, bizim burada ayrılmamız mümkün değil. İstesek de biz bugün bu ülkeyi bölemeyiz. Bölemeyeceğimize göre, düşman olacağımıza kardeş olalım. Kin ve nefret ile bakacağımıza sevgi ile birbirimize bakalım. Birbirimizi sevmeyi bilseydik belki bugün farklı olabilirdik. Toplumun tüm katmanları birbirini sevmeli, böyle düşünüyoruz. Madem ortak paydamız bu vatandır, gidecek başka bir yerimiz yoktur herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Halkta bir sıkıntı yok. Ancak rehin alınmak istenen bir halk var örgüt ve terör tarafından. Rızasının dışında insanlar bir şeye zorlanıyorsa bu zulümdür. Ve insanlara zulüm yapılıyor. İnsanımız için bir şeyler yapmamız lazım." 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı M. Nuri Kolaylı ise ziyaret ile şunları kaydetti:
"Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Türkiye'nin değişik yerlerinde etkinlikler yapmayı hedefliyoruz. Bu etkinliklerin başında özellikle ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde de birlik beraberliğimiz pekiştirme adına etkinlikler yapmayı hedefledik. Bu anlamda batıdaki illerden 3 ayda bir yaptığımız Başkanlar Konseyi Toplantısına davetler vardı ancak bunları biraz öteledik. Çünkü geçen toplantımızı Mardin'de yaptık. Mardin ilindeki toplantımızın ardından Ağrı'da toplantı düzenlemek istedik."


Heyet daha sonra Ağrı Gazeteciler Cemiyetine geçti. Heyetin Ağrı'da 18 Temmuz tarihine kadar çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak. 

 

tgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-001.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-002.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-003.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-004.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-005.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-006.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-007.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-007.jpgtgkdan-agri-valisi-musa-isina-ziyaret-008.jpg

Son Güncelleme: 16.07.2016 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.