19 Şubat 2016 Cuma 20:32
TKDK Bitlis'te Koordinatörlük Açıyor

TKDK BİTLİS’TE KOORDİNATÖRLÜK AÇIYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 39 ilde koordinatörlük açıyor.64. Hükümetin Eylem Planında da yer alan, TKDK’nın teşkilatlanmasını Türkiye’deki bütün illerde tamamlaması ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Söz konusu çalışmalar kapsamında TKDK‘nın mevcut 42 il koordinatörlüğüne yeni illerde koordinatörlük kurulması ile ilgili görev verildi. Bu çerçevede Ağrı İl Koordinatörlüğü Bitlis İlindeki koordinatörlüğün kurulması ile ilgili çalışmalardan sorumlu olacak.

TKDK Ağrı İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit konu ile ilgili olarak Bitlis İline bir çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret çerçevesinde ildeki hazırlık çalışmalarını yerinde değerlendiren Koordinatör Yiğit, Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti. İldeki mevcut durumun ve konu ile ilgili yapılması gereken çalışmaların detaylı bir şekilde ele alındığı ziyarette,Vali Çınar her türlü katkı için hazır olduklarını belirtti.Koordinatör Yiğit ise valiliğin ve ildeki diğer kurumların da desteği ile Bitlis’teki hazırlıkları kısa bir sürede tamamlamayı ve İl Koordinatörlüğü’nü yakın bir zamanda faaliyete geçirmeyi planladıklarınıifade etti. Koordinatör Yiğit’in Vali Çınar’a ziyaretin anısına Ağrı İshakpaşa Tablosu hediye etmesi ile ziyaret sona erdi.

Hayvancılık, işleme tesisleri, kırsal turizm ve yenilenebilir enerji gibi yatırım alanlarında %50 ile 70 arasında hibe desteği sağlayan TKDK ilk olarak 20 ilde kuruldu. 2012 yılında ise 22 ilde daha koordinatörlük açılarak bu sayı 42’ye çıkarıldı. Şuan koordinatörlük olmayan39 ilde de koordinatörlük açıldığında bütün Türkiye TKDK’nınhibe desteklerinden faydalanma imkanına kavuşmuş olacak. 

tkdk-bitlis’te-koordinatorluk-aciyor-.jpg

Son Güncelleme: 19.02.2016 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.