18 Ekim 2015 Pazar 23:39
Türkiye-İran 78. Alt Güvenlik Toplantısı Ağrı'da yapıldı

Türkiye-İran 78. Alt Güvenlik Toplantısı Ağrı’da yapıldı.

Türkiye ile İran sınır illeri arasındaki 78. Alt Güvenlik Toplantısı Ağrı’da gerçekleştirildi.

İran’ın Maku Fermandarı Şahin Alizadeh Başkanlığı’ndaki heyet sabah saatlerinde Ağrı’ya geldi. Ağrı Valisi Musa Işın ve Iğdır Valisi Davut Haner tarafından karşılanan heyet, Vali Işın’ı makamında ziyaret etti.

Valilik Ahmedi Hani Toplantı Salonunda gerçekleşen 78. Alt Güvenlik Toplantısına Türkiye adına Heyet Başkanı ve Ağrı Valisi Musa Işın, Iğdır Valisi Davut Haner, Doğubayazıt Kaymakamı ve Sınır Mülki İdare Amiri Ulaş Akhan, Ağrı ve Iğdır İllerinin İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Sınır Birlik Komutanları ve Gümrük Müdürleri ile İranlı mevkidaşları katıldı.

Toplantıda konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, İran Heyeti Başkanı ve Maku Fermandarı Şahin Alizadeh ile heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve İran sınır illeri arasında güzel bir işbirliğinin olduğuna değinen Vali Işın, “toplantıda bu işbirliğinin geliştirilmesi, terör olayları, sınır güvenliği, kaçakçılık ve sınır kapılarındaki sorunları ele alacağız. Daha önce ele aldığımız meselelerin son durumlarını ele alıp, bundan sonra atılacak adımları kararlaştıracağız” dedi.

İran toplumu ile kültürel ve dini bir ortaklığın tarihten bu yana devam ettiğini belirten Vali Işın, Muharrem Ayı’na değinerek, “Hazreti Hüseyin bu ayda Kerbale’da şehit edilmiştir. Onun siyasî ihtiraslar uğruna acımasızca şehit edilmesi, Peygamberimizi ve onun ehl-i beytini muhibi tüm  müminleri derinden yaralamış, mümin kalpler yanmış, asırlar geçse de bu yangın ve gözyaşları dinmemiştir. Bu vesile ile  acının ve gözyaşının doruk noktası olan Muharrem Ayı ve Aşura taziyelerimi zatıâlileriniz, değerli heyet üyeleriniz; İran İslam Cumhuriyeti Devleti, milleti ve tüm İslam Âlemine şahsım ve heyetim adına belirtirim” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında heyet başkanları tarafından toplantı kararları imzalandı.

Toplantı sonrasında heyetler karşılıklı hediye takdiminde bulundu.  

turkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-010.jpg

turkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-001.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-003.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-004.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-005.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-006.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-007.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-008.jpgturkiye-iran-78.-alt-guvenlik-toplantisi-agri’da-yapildi-009.jpg

Son Güncelleme: 18.10.2015 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.