01 Temmuz 2016 Cuma 22:43
Vali Işın, müteahhitleri uyardı yanlışa geçit vermiyicem dedi

Vali Musa Işın, bir okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kamu kurumlarının yapımı ile uğraşan müteahhitleri uyararak yanlışa geçit vermeyeceklerinin altını çizdi. 

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı İkizgeçe köyünde 5 derslikli okulun temel atma törenine katılan Ağrı Valisi Musa Işın, ile yapılan yatırımların küçümsenmemesi gerektiğini ifade etti. Vali Musa Işın, kamu binalarının yapımı ihalelerini alan müteahhitleri de uyararak, binaların yapımında yanlış yapanları kesinlikle affetmeyeceğini, yanlış yapan birkaç firmayı da mahkemeye verdiğini söyledi. Vali Işın, büyük şehirlerde yatırımların yapımındaki hassasiyetin Ağrı'daki yapılanlardan da olacağının altını çizdi. 

Ülkede çok sayıda yatırım olduğuna dikkat çeken Vali Işın, "Bir parti genel başkanı 90'lı yıllarda bir tuvalet ve müştelimatının açılışını yaptı. Allah'a çok şükür öyle bir noktaya gelmişiz ki o kadar açılış ve temel atma töreni var ki, artık sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız çok fazla olduğu için toplu açılış yapmaktadırlar. Fakat yerelde vatandaş bunun ne olduğunu bilmiyor. Vatandaşın bunu sahiplenmesi, orada bulunması lazım. Bu tesisler, bu okullar, bu hastaneler hepsi bizim. Biz bunlara sahip çıkmak zorundayız. Köy yollarımızın tümü sıcak asfalttır. Ağrı'da şuanda devam eden okul inşaatının sayısı 55'tir. Şu anda da 13 tane okulumuz bitmiş onlarında açılışlarını birlikte yapacağız." dedi.

Devletin sosyal devlet vasfını yerine getirdiğini belirten Vali Musa Işın, "Bir ülkede temel ihtiyaçlar olan eğitim bedavaysa üniversite dahil olmak üzere, sağlık bedavaysa bu devlet sosyal devlet vasfını layıkıyla yerine getirir demektir. İnşallah bu okulu da en kısa sürede bitireceğiz. Yüklenici firmaya da buradan rica ediyorum. Bu okulu olması gerektiği şekilde fiziki şartlara uygun bir şekilde yapmasını rica ediyorum." şeklinde konuştu. 

Kamu binalarının yapımını alan yüklenici firmalara da seslenen Vali Musa Işın, işinde hile yapan müteahhitlere iş yaptırmayacak duruma getirteceğini kaydetti. Vali Musa Işın, "Bizim müteahhitlerden istediğimiz şudur; lütfen aldığınız parayı hak edin. Burada 76 milyon insanın parası var. Bir kişinin hakkına girerseniz helallik dileyebilirsiniz ama 76 milyonun hakkına girerseniz helallik dileyemezsiniz. Olur, öbür tarafa giderseniz bir hesap da veremezsiniz. Biz teknik takip ve denetimimizi yapacağız. Buradan bütün müteahhitlere seslenmek istiyorum; lütfen aldığınız işi hakkı ile yapın. Çünkü burası Ağrı'dır, nasıl olsa, nasıl yapsak gider demeyin. Burası Ağrı'dır, Ankara'da, İstanbul'da, Kayseri'de, Bursa'da, İzmir'de hangi hizmet yapılıyorsa Allah'ın izni ile bizde burada aynısı yapacağız. Kimse hiçbir şey Ağrı halkından esirgemeyecek." ifadelerini kullandı. 

Vali Işın sözlerini şöyle tamamladı: "Yanlış iş yapmayacak buna izin vermeyeceğiz. Bakın bir iki tane usulsüzlük tespit etmişiz, hepsini mahkemeye veriyorum. Hiçbirisinin gözünün yaşına bakmayacağım. Ya adam gibi işinizi yaparsanız ya da iş alamayacak hale sizi getiririm. Öyle yağma yok. Kimse bu halka zulmetmeyecek. Yani zulmetmek sadece fiziki anlamda değil, okul, hastane yaparsanız, 10 yıl sonra yıkım kararı alınırsa bu halka zulümdür. Allah aşkına 20 yıl önce yapılan bir bina yıkılır mı? Demek ki yanlış yapılmış, malzemeden çalınmış, usulsüz işler yapılmış. Herkes işini ona göre yapsın. Madem devlet, hükümet para veriyor, memleketimize, insanlarımıza güzel inşaatlar yapılsın diye; o zaman onun gereği ne ise onun yerine getirilmesi lazım. Çünkü karşılığı alınıyor. Madem size para veriyoruz, bunun da karşılığını istiyoruz. Bu okulun hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum."

 

 

 

vali-isin,-muteahhitleri-uyardi-yanlisa-gecit-vermiyicem-dedi.jpgvali-isin,-muteahhitleri-uyardi-yanlisa-gecit-vermiyicem-dedi-001.jpgvali-isin,-muteahhitleri-uyardi-yanlisa-gecit-vermiyicem-dedi-002.jpg

Son Güncelleme: 01.07.2016 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.