15 Nisan 2015 Çarşamba 20:27
Vali Işın'ın 15 Nisan Mesajı

Birçok köklü medeniyete beşiklik etmiş Ağrımızın 97. Kurtuluş Yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

 

Cumhuriyetimizin en eski illeri arasında yer alan Ağrı, her yönüyle tarihe tanıklık etmiş ve ecdadımızın bize bıraktığı değerli miraslar arasında yerini almıştır.

 

 Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi, topraklarımız üzerinde emellerini gerçekleştirmek isteyen dış mihraklara karşı kahramanca mücadele edilmiş ve düşmanlar topraklarımızdan çıkarılmıştır.

 

 Ağrı sınırları içinde bulunan İshakpaşa Sarayı, Urartu Kalesi, Aznavur Tepe, Hamur Kümbeti, Eski Beyazıt Camii, Toprakkale Camii tarihi miraslar arasında yer alırken, ilimizin adını aldığı Ağrı Dağı dünyada en çok tanınan tabii güzelliklerden biri olarak ün yapmıştır.

 

Üzerinde yaşadığımız toprakları ve bu tarihi değerleri korumak adına canları pahasına mücadele etmiş kahraman ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

 

Bize emanet edilen bu güzellikleri ebediyete kadar yaşatacağımıza olan inancımızı dile getirirken, Ağrı’da yaşayan ve ülkemizin değişik illerinde yaşamlarını sürdüren Ağrılı hemşerilerimizin kurtuluş yıldönümünü kutlar, sağlık ve huzur dolu nice yıllar dilerim.

Son Güncelleme: 15.04.2015 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.