07 Mart 2015 Cumartesi 22:42
Vali Işın'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

 

Ağrı Valisi Musa Işın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kadının aile kurumunun temel taşı olduğuna vurgu yapan Ağrı Valisi Musa Işın, “Kadınlarımız hem eş hem de anne olarak toplumun her alanında çok önemli sorumluluklar üstlenmektedirler” dedi.

Toplumun sosyal ve ekonomik hayatta elde ettiği bütün başarılarda kadınların önemli roller üstlendiğine dikkati çeken Vali Işın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Toplumlar zaman içerisinde yeni umutlar, yeni yaşamlar ve yeni dünyalar kurarlar. Geçmişte yaşanan tecrübeler ve günlük yaşamın getirdiklerini yarınlara nakşeden ve nesilden nesile ulaşmasını, büyük gayretler sarf ederek sağlayanların en önemli rolü kadınlarımızındır.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye Ülkemiz sathını sevgi, emek, alın teri, fedakârlık ve umutla çepeçevre saran Anadolu kadını yeni bir hayatın kapılarını da insanımıza ve çocuklarımıza aralamaktadırlar.

Tarihsel süreç içerisinde, dünyadaki hemcinslerine yaptıkları ile örnek olan ve bizler için de bir gurur kaynağı olan kadınlarımız; gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda, hedefleri doğrultusunda, her geçen gün yükselttiği başarı çıtası ile bugün de bu öncü vasfını sürdürmektedir.

Hal böyleyken kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yol açtığı derin toplumsal sorunlar bizleri üzmektedir. Toplumun bütün bireyleri olarak şiddet olgusu ile mücadele etmeli ve kadınlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak görmeliyiz.

Kadınların başarıları ile konuşulduğu ve değerin gösterildiği nice kadınlar gününü kutlamak ümidiyle bütün kadınlarımızın günlerini kutluyorum.” 

Son Güncelleme: 07.03.2015 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.