29 Ekim 2015 Perşembe 11:31
Vali Musa Işın Eşliğinde Ağrı'da 3 Hizmete Açıldı

Ağrı Valisi Musa Işın, anne ve babaları, çocuklarının başkalarının kötü emellerine alet olmalarına izin vermemeleri konusunda uyararak, "Bu çıkmaz bir sokaktır, sonu acıdır, hicrandır, kan ve gözyaşıdır. Size geldiklerinde, size ırkçılıktan başka hiçbir şey anlatmazlar biliyorum. Evlere gittiklerinde ne söylediklerini biliyorum. Allah akıl vermiş. Bu kadar basit, iğrenç iftiralara karşı bu halkın daha uyanık olması lazım ve bunlara kanmaması lazım" dedi. 

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yapımı tamamlanan 16 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Selahaddin Eyyubi Ortaokulu ile Eleşkirt ilçesinde yaptırılan 8 derslikli Toprakkale Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitim-öğretime açıldı. 

Vali Işın, Taşlıçay ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte eğitim alanında çok ciddi yatırımların yapıldığını belirtti.

Avrupa'da, ABD'de insanların eğitim hizmeti için ayrıca vergi ödemek zorunda olmalarına karşın Türkiye'de eğitimin tümüyle ücretsiz olduğuna işaret eden Musa Işın, Türkiye'de devletin vatandaşına bunun yanında birçok sosyal yardımda bulunduğunu söyledi. 

Işın, Ağrı'da halen 90 bin öğrencinin annelerinin hesabına her ay eğitim masrafları için para yatırıldığını, 9 bin 600 engelli için her ay 765 lira bakım ücreti ödendiğini, ayrıca her bir engelliye 3 ayda bir bin 200 lira maaş verildiğini kaydederek, "Bugün Ağrı'da maddi durumu iyi olanların dışında herkese devlet yardım etmektedir. Bunlar karşısında bizim hep Allah'a karşı şükrümüzü ifade etmemiz, hem de devletin, bu ülkenin yapmış olduğu hizmetleri, yardımları da elimizi vicdanımıza koyup teslim etmemiz lazım" diye konuştu. 

- Anne babalara çağrı 

Anne ve babalara, çocuklarının başkalarının kötü emellerine alet olmalarına izin vermemeleri konusunda çağrıda bulunan Vali Işın, şöyle konuştu: 

"Çocuklarınızı başkası için yetiştirmeyin, onları kötü emellerine alet etmeyin. Bu çıkmaz bir sokaktır. Sonu acıdır, hicrandır, kan ve gözyaşıdır. Size geldiklerinde, size ırkçılıktan başka hiçbir şey anlatmazlar biliyorum. Evlere gittiklerinde ne söylediklerini biliyorum. Allah akıl vermiş. Bu kadar basit, iğrenç iftiralara karşı bu halkın daha uyanık olması lazım ve bunlara kanmaması lazım."

Son Güncelleme: 29.10.2015 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.