06 Temmuz 2016 Çarşamba 11:36
Vali Musa IŞIN'dan Sırrı SAKIK'a Antalya Tepkisi

Antalya ile Ağrı arasında gerçekleştirilen "Gönül Köprüsü" projesini eleştiren Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a Vali Musa Işın tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde "Gönül Köprüsü" kapsamında Ağrı'ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve 189 kişilik ekibin Patnos ilçesi ile Dedelibelediyelerini kardeş belediye olarak ilan edilmesi nedeniyle yapılan ziyarete sosyal medya hesabı üzerinde 'Sömürge usulü' tabirini kullanan DBP'li Belediye Başkanı SırrıSakık'a, Vali Musa Işın tepki gösterdi. 

STK Temsilcileri ve vatandaşlarla gerçekleştirilen bayramlaşma törenin ardından Vali Musa Işın basın mensupların açıklama yaptı. Vali Işın, Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın sarf ettiği sözleri eleştirdi. 

Antalya'nın buradan bir şey götürmediğini aksine Ağrı'ya bir şeyler getirdiğini kaydeden Vali Işın, kardeşlikten kimsenin gocunmaması gerektiğini belirtti. 

Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilgili basından çıkan bir haberle ilgili olarak konuşmasına başlayan Vali Işın, "Dün basında Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğünün arkasında hendek kazıldığı yönünde haberler çıkmıştı. Bu doğru değildir. Emniyet müdürlüğünün arkası boz arazidir. Orada araç parkını engellemek için bir arazi düzenlemesi yapılmıştır. Başka bir amaç söz konusu değildir. Art niyetli bir haber olarak değerlendiriyoruz." dedi.

KARDEŞLİK BAZI İNSANLARDA ALERJİ YAPIYOR

78 milyonun kardeş olduğunu, kardeşlikten zarar gelmediğini belirten Işın, şunları kaydetti: "Malumunuz Antalya ile Ağrı şehri kardeşlik havası içinde ramazanı geçirdiler.Antalya Belediyesi ile Patnos ve Dedeli belediyeleri kardeş belediye seçilmişlerdir. İlimizle de münasebetleri yine ramazanın vermiş olduğu feyiz ve bereketle geçmesi tertiplenmiştir. Ancak buda sayın belediye başkanı tarafından çok çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtılmıştır. Ağrı halkı ne valinin nede belediye başkanının tasallutundadır.Ağrı halkı hür ve özgürdür. Kendi hür, özgür iradesi ile kiminle kardeşlik kuracağına kendileri karar verirler. Sadece Antalya değil 81 vilayet 78 milyon bu ülkede kardeştir. Kardeşliğin bazı insanlarda alerji yarattığını biliyoruz. Herkes istiyor ki ben ve belediye başkanı ve 78 milyon insan kardeşlikten bahsetsin. Kardeşlikten zarar gelmez."

Açıklamasında PKK'nin 32 yıldır Kürt halkını sömürdüğünü devletin yapmak istediği yatırımları engellemeye çalıştığını vurgulayan Vali Işın, Sırrı Sakık'tan PKK'nin sömürüsüne karşı durmasını istedi.

Vali Musa Işın sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağrı halkı kadirşinastır, Antalyalı misafirlerini çok güzel bir şekilde ağırlamıştır, onlar çok güzel bir şekilde buraya gelmiştir, inşallah bizde Antalya'ya gideceğiz. Bundan kimsenin gocunmaması gerekir. Bir diğer husus Ağrı halkı sömürge demek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini alarak o insanlara yedirmemek manasına gelir. Antalya buradan bir şey götürmemiştir buraya getirmiştir. Ramazanın vermiş olduğu kardeşlik ve yardımlaşma duyguları içerisinde Antalya halkı ve belediyesi buraya yardım elini uzatarak insanlarımıza yardım etmiştir. Tıpkı buranında başka illere yapmış oldukları yardımlar gibi. Gerek bayram öncesi ve bayram esnasında kadirşinasAğrı halkı başka illere yardım etmiştir. Buna sömürgecilikle bakmak son derece çirkin ve yanlış bir düşüncedir. Eğer sömürgecilikten bahsedilecekse PKK terör örgütü 32 yıldır Kürtleri sömürmektedir. PKK, esnafı haraca bağlayarak, insanların çocuklarını dağa götürüp öldürerek, buraya yapılacak yatırımları engelleyerek, vatandaşlarımızın araçlarını yakıp yollarını keserek sömürmektedir.

Sayın Belediye Başkanımıza sesleniyorum, PKKşuanda Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, kendisi çıksın buna karşı dursun. Ayrıca her yıl ortalama Hükümet Ağrı'ya 700 milyon TL yatırım yapmaktadır. Devletin buradan topladığı vergi 120 milyon TL'dir. Buda daha çok memur, işçi, esnafımızdan alınan vergilerdir. Dolayısıyla olaya bu yönde bakmak lazım."

 

vali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi.jpgvali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi-001.jpgvali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi-002.jpgvali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi-003.jpgvali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi-004.jpgvali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi-005.jpgvali-musa-isindan-sirri-sakika-antalya-tepkisi-006.jpg

 

 

Son Güncelleme: 06.07.2016 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.