12 Mayıs 2015 Salı 20:31
'Yaşamaz' denilen üç ayaklı buzağı büyüdü

HÜSEYİN YILDIZ - Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde iki yıl önce üç ayaklı doğan buzağı, "yaşamaz" gözüyle bakılmasına rağmen normal gelişim göstererek 80 kiloya ulaştı.

Boğanın sahibi, Adnan Menderes Mahallesi'nde çiftçilik yapan Kayahan Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce ineklerinden birinin dünyaya getirdiği üç ayaklı buzağının yaşamayacağını düşündüklerini ancak yanıldıklarını söyledi.

Başlarda üç ayaklı olmasından dolayı tedirginlik duydukları hayvanın yürüyebildiğini, sağlıklı bir gelişme gösterdiğini ifade eden Kuş, "Doğduğu günden beri bakımını yaptık, yemini hiç eksik etmedik. Hayvan küçükken zorlanıyordu ama büyüdükçe alıştı. Öndeki tek ayağının üzerinde zıplayarak yürüyor" diye konuştu. 

Normal bir boğa büyüklüğündeki hayvanın 80 kiloya ulaştığını kaydeden Kuş, "Hakkari'de askerlik yapan amcamın oğlu döndüğünde kurban olarak keseceğim" dedi.

- "Eti yenebilir"

Veteriner Metin Kızılkaya da, eksik uzuvla doğan büyükbaş hayvana nadiren rastlandığını belirterek, "Amelia olarak bilinen bu durum hayvanlarda nadir görülen bir anomalidir. Çevresel ve genetik faktörlerin etkili olduğu biliniyor" ifadesini kullandı.

Uzuv eksiğinin hayvanın sağlığı üzerinde olumsuzluk yaratmadığını kaydeden Kızılkaya,  "Bu hayvanın sağlığı açısından zararlı bir durum değil. Eti yenilebilir, sağlıklıdır" bilgisini aktardı.

 

yasamaz-denilen-uc-ayakli-buzagi-buyudu.jpgyasamaz-denilen-uc-ayakli-buzagi-buyudu-001.jpgyasamaz-denilen-uc-ayakli-buzagi-buyudu-002.jpgyasamaz-denilen-uc-ayakli-buzagi-buyudu-003.jpg

Son Güncelleme: 12.05.2015 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.