26 Mayıs 2016 Perşembe 15:48
Yenidoğan Canlandırma Programı Sertifika Töreni

Ağrı'da görev yapan ebe, hemşire ve acil tıp teknisyenlerine yönelik düzenlenen "Yenidoğan Canlandırma Programı"nı tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Yenidoğan Canlandırma Programı", düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Vali Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, hizmet içi eğitimlerin önemine dikkat çekerek, "Bu tür hizmet içi eğitimler bütün meslek grupları için gerekli olan çalışmalardır. Mesleğimizde başarılı olmak istiyorsak bilgilerimizi sürekli yenilemek zorundayız. Bu tür hizmet içi eğitimlerin ve kursların çok faydalı olduğuna inanıyorum." dedi.

Devletin Ağrı'ya sağlık ve eğitim alanında büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Işın, şunları söyledi:

"İki alanda da çok muazzam yatırımlar yapılmaktadır. Bu da devletimizin insana vermiş olduğu değeri göstermektedir. Biz insanları insan olmalarından dolayı eğiteceğiz ve insanları yaşama bağlamak için sağlıkta gerekli yatırımları yapıyoruz. Bu manada devletimiz çok kerim bir devlettir. Her iki alandaki hizmetlerini de ücretsiz yapmaktadır. Özellikle gelişmiş Batılı ülkelerde sağlık sektörü çok pahalı bir sektördür ama Türkiye sağlık alanındaki hizmetlerini hemen hemen karşılıksız yapmaktadır. Dolayısıyla bu büyük bir hizmettir. Ağrı'da sağlık alanında da yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Özellikle devlet hastanesinin inşaatının bitmesi için çok büyük bir gayret gösteriyoruz. Bütün amacımız devlet hastanemizin inşaatının sene sonuna kadar yetişmesidir."

Törende, kursun ardından yapılan uygulamalı ve yazılı sınavda başarılı olan sağlık personeline sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Ağrı Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak ve İl Sağlık Müdürü Cesim Solhan da katıldı.

Son Güncelleme: 28.05.2016 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.