15 Ekim 2015 Perşembe 23:52
Zana'dan Erdoğan'a Çağrı: Acılarımızdan Birlikteliği Doğurmalıyız


HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara katliamı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Erdoğan'a, tüm siyasi partileri bir araya getirme çağrısı yapan Zana, 'Acılarımızdan birlikteliği doğurmalıyız. Biz el ele tutarsak farklı toplumları bir arada yaşatacak özgür bir geleceğe yol alabiliriz' dedi

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Ankara'da yaşanan katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret edip, taziye dileklerini sunmak için İzmir'e geldi. Geldiği kentte önce HDP İl Örgütü'nü ziyaret eden Zana, katlama dair basın toplantısı düzenledi. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile milletvekili adaylarının da yer aldığı toplantıda önce yaşanan katliama dair üzüntülerini dile getiren Zana, yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu söyledi. 

Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde de bulunan Zana, yaşanan olayın geçmişten ders çıkarılmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Dili ve ırkı ne olursa olsun insanların, barışı haykırmak için Ankara'ya gittiğini belirten Zana, "Siyasetçilerin sorumsuz beyanları yüzünden insanların yaslarını bile tutamadığını" dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, katliamın yaşandığı yere sonrasında giderek karanfil bırakılmasına da değindi. Zana, "Ölümler bizi bir araya getiriyor. Ama karanfil bırakmak yetmiyor. Tetiği çeken de arkasındaki güçte açığa çıkarılmalı. Siyasetçiler şiddete karşı bir çağrı yapmalıdır. Terör kelimesi kullandığında bizleri de terör kapsamına alıyor. Herkesi terör kapsamına alırsanız ortaklığı da yakalayamazsın" dedi.

Erdoğan'a da çağrıda da bulunan Zana, şunları söyledi: "Erdoğan bugüne kadar yapması gerekeni artık yapmalı. Tüm siyasi partileri çağırmalı. Acılıyız, öfkeliyiz, yaslıyız ve gerçekten isyandayız. Öfke baldan tatlıdır, ama meyvesi çok acıdır. Öfke, öfkeyi doğuruyor. Acılarımızdan birlikteliği doğurmalıyız. Biz el ele tutarsak farklı toplumları bir arada yaşatacak özgür bir geleceğe yol alabiliriz." 
Zana, herkesin üzerine düşeni yapması halinde bu karanlık tablonun ışık huzmesine döneceğine de söyledi. 

Bu ülkenin herkes için güvensiz hale geldiğini dile getiren Zana, "Amacımız ülkeyi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek" dedi.

Davutoğlu'na tutuklu belediye eşkanlarını hatırlattı

Zana'nın konuşmasında üzerinde durduğu bir diğer konu ise Davutoğlu'nun patlamayı gerçekleştiren canlı bombalara dair sarf ettiği 'Canlı bombacıların listesi elimizde ama eyleme dönüştürmedikçe tutuklayamazsınız' sözleri oldu. Zana, Davutoğlu'nun bu sözlerine tutuklanan belediye eşbaşkanlarını hatırlatarak, "Şu an birçok belediye başkanımız cezaevinde. Bunlar eylem yaptıkları için mi cezaevinde" sözleriyle tepki gösterdi.

Son Güncelleme: 16.10.2015 00:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.