24 Ekim 2017 Salı 15:40
Ağrı 1970 Spor'dan Kamuoyu Duyurusu

Yapılan Açıklama Şöyle:

KAMUOYU AÇIKLAMASI


Günlerdir spor kamuoyunu meşgul eden aleyhimize iddia edilen bir konu hakkında açıklama yapma gereğini duyuyoruz.

15.10.2017 pazar günü Siirt İl Özel İdaresi Spor ile yapılan Spor Toto BAL Ligi 4. hafta karşılaşması sonrası misafir takım tarafından ortaya atılan iddiaya göre kulübümüz cezalı futbolcu oynatmıştır. Bu iddia futbolcumuz Suat Mutlu hakkında olup asılsızdır. Şanlı Siirt taraftarlarının spor'a olan aşkı ve değerli büyüklerin spora verdiği desteklerini karalayan ve şefkini kıran bu asılsız iddiaların spor'a verdiği zarar bizleri üzmüştür. Siirt taraftarların bu savunmamıza hak vermelerini ve belgelere dair hareket edip gereken tepkiyi ona göre vermelerini diliyoruz.

Bu iddialarla Ağrı Spor'un Siirt İl Özel İdaresi Spor karşısında 10 kişi kalmasına rağmen galip gelmesini örtbas edip bu maçı kendi lehine çevirmeleri çabası hayret verici olup soruşturmanın lehimize dönmesi sonucunda kendilerinin nasıl bir zor duruma düşeceğini düşünememişlerdir.Takımımızın maçın 35. dakikasında 10 kişi kalıp aslanlar gibi mücadele ederek maçı kazanmasını ve kendilerinin mağlubiyetini elimizde belge var diyerek örtbas etmeleri, kendilerince başarıyı bu şekilde elde etme çabası sportmence olmayıp; başta futbolcularımız olmak üzere tüm Ağrı Spor camiasının emeğini hiçe saymak kendilerine birşey kazandırmamakta ve kötü alışkanlıklardan uzak, sosyal faaliyetlere yakın tutmak istediğimiz gençlere kötü örnek olmaktadır. Böyle büyük bir camianın böyle asılsız iddialarda bulunması spor kamuoyunun kendilerine olan güvenini sarsmakla beraber taraftarlarının desteğini kaybetmelerini sağlayacaktır.

Ağrı Spor Kulübü olarak elimizden geldiğince kurallara uyup spora katkı sağlamak ve sporseverlerin spora olan sevgilerini arttırma gayretindeyiz. Sözü edilen futbolcumuz Suat Mutlu'nun ceza sorgulaması ile ilgili belgeler aşağıda paylaşılmış olup Ağrı Spor Kulübü olarak bu tür asılsız iddialara belgelerle cevap vermenin daha mantıklı ve daha gerçekçi olacağı kanısındayız.

TFF tarafından bize gönderilen belgelerin hiyerarşi olarak seyri aşağıdaki gibidir;

1. 21.08.2017 günü TFF tarafından tarafımıza gönderilen futbolcumuz Suat Mutlu'nun 2016/2017 sezonunda oynadığı ve aldığı cezaları belirtilen üstyazı ile birlikte ekte belirtilen detaylı liste.

2. Kulübümüzün TFF ile yazışmalarda kullandığı resmi mail adresimizden kendilerinden 08.10.2017 tarihinde yapılacak Muş Spor - Ağrı Spor maçı öncesi 04.10.2017 tarihinde tedbir açısından tekrar talep edilen yazı ve yazının gönderildiğine dair ekran görüntüsü.

3. 3 numaralı diye işaretlenmiş mail ekran görüntüsünde görüldüğü üzere TFF tarafından bize verilen cevapta futbolcumuz Suat Mutlu'nun 1 maç cezası kaldığı, yani Muş Spor ile yapılacak müsabakadan sonra cezasının bittiği anlaşılmaktadır.

Muş maçı TFF tarafından bize gönderilen 1. maddede belirtilen detaylı listeye göre futbolcumuzun son cezalı olduğu maçtır ve futbolcumuz oynamamıştır. Ayrıca Muş maçı dahil tüm maçlarda oynamadığına dair kanıtımız 4. hakemlerin esame kayıtlarında ve resmi sayfamızda yayınlanan canlı maç yayını videolarında gerçekliğiyle ortadadır.

Cezası biten futbolcumuz Suat Mutlu, Muş Spor maçından sonra TFF'nin bize bildirdiği yazıya göre gayet resmi ve doğal olarak Siirt maçında oynamış ve bu konuda içimizin rahat olduğunu, fakat 1 haftadır kamuoyunu meşgul eden asılsız iddialardan dolayı da bu açıklamayı ve belgeleri yayınlama gereğini duyduğumuzu bildiririz. Sorumluluk ve kurallara bağlı kalmayı ilke edinen kulübümüz, kafalardaki soru işaretini kaldırmak için açık olmaya her zaman hazırdır.

TFF'nin bu tür asılsız iddialarla meşgul edilmemesi temennisiyle, sonuç olarak spora gönül verenlerin bu tür çirkin iftiralarla spordan soğuması ve güvenlerinin azalması bizleri üzmektedir. Bu asılsız iddialara bizlerin resmi olarak karşılık vermemiz; dürüstlüğümüzden doğan anlayış ile ciddi ve kurumsal yaklaşmamızdan dolayı olup bu açıklama ile tüm spor camiasına, spora destek veren değerli büyüklerimize, spora gönül veren taraftarlara ve tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AĞRI 1970 SPOR KULÜBÜ

Son Güncelleme: 24.10.2017 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.