03 Ocak 2020 Cuma 11:30
Ağrı ASKF: Amatör Sporcuların Sağlık Raporu Çilesi Sona Erdi

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ, yaptığı açıklamada mevcut durumu ve yeni uygulamayı aktararak, ilgililere teşekkür etti.

Yeni Yönetmelik İle Beyan Dönemi Başladı

Amatör spor kulüplerinin ve sporcuların sağlık raporu almakta güçlük çektiklerini söyleyen Kösedağ;” Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir, amatör sporcular lisanslarını yaptırırken sağlık raporu almakta güçlük çekiyordu. Örneğin satranç lisansı yapacak bir sporcu, lisans çıkartmak istediğinde kardiyolojiye, ortopediye gönderiliyordu. Sporcu lisansının en fazla çıkartıldığı futbol branşında bu sorun had safhaya varmıştı.

Kulüplerimiz müsabakalara sporcuları yetiştiremiyor, 18 yaşın altındaki sprocuların velileri, çocuklarına sırf sağlık raporu çilesinden ötürü spor yaptıramıyordu. Yeni sistem ile lisans yaptırılırken (İlk lisans hariç) sprocunun beyanına başvurulacak.

Sporcu eğerki 18 yaşın altında ise velisinin beyanı, lisans çıkartılması için yeterli olacak. Bu yeni uygulama ile sporcu lisanslamada yaşanan çok önemli bir sorun giderilmiş oldu. “ dedi

Sayın Bakanımız Ve Yetkililere Teşekkür Ediyoruz

Gençlik ve Spor Bakanlığına konu iletildikten çok kısa süre sonra çözüme kavuşturulmasının önemli olduğunu söyleyen Kösedağ “ Sağlık Raporları ile ilgili konu, Ekim ayının son haftasında Amatör Spor Haftasında Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na iletildi. Sayın Bakanımız çok kısa süre içerisinde yönetmeliği değiştirerek sporcu lisanslamayı kolaylaştırdı.

Amatörlerin sorunlarının çözümü noktasında bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve TASKK Genel Başkanımız Ali Düşmez’e camiamız adına teşekkür ediyorum.” dedi

Son Güncelleme: 03.01.2020 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.