23 Ekim 2017 Pazartesi 12:26
Milli Kayakçılar Ağrı'da Kampa Girdi

Kayaklı Koşu Milli Takımı, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları ile Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF 2019) Ağrı'da hazırlanıyor. 

Kentte kampa giren sporcular, Milli Takım Başantrenörü Aleksander Averin eşliğinde, günün ilk ışıklarıyla Hamur ilçesinde dağların eteklerinde teknik ve taktik hız antrenmanı yapıyor.

Huzur ortamının sağlandığı Ağrı'da bin 700 rakımda kampa giren milli sporcuların en büyük hedefi, Türkiye'yi tüm şampiyonalarda en üst seviyeye çıkarmak.

Kayaklı Koşu Milli Takımı Kamp Müdürü Faruk Karataş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 kişilik bir ekiple kampa girdiklerini belirterek, "Ağrı rakım olarak bizi çok cezbetti. Burada rahat hareket edebiliyoruz, herhangi bir sorun yok, çalıştığımız yer sakin, o açıdan Ağrı'yı tercih ettik. Valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer devlet kurumları ile halkın desteği ve yakın ilgisinden dolayı çok mutluyuz." diye konuştu. 

Karataş, Türkiye'nin kayaklı koşuda önemli mesafe katettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Kayaklı koşu branşında 2 yıldır bir sistem oluşturuldu, alttan gelen sporcuları destekleyen bir ekibimiz var. Bu böyle devam ederse kayaklı koşu branşında çok güzel sonuçlar alacağımıza eminim. Çok başarılı olabilecek, derece elde edecek sporcularımız var. Kendilerini daha da geliştiriyorlar ve her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz."

- "Dünyada en iyi 300 sporcu arasında sporcularımız var" 

Türkiye'nin bugüne kadar kayaklı koşu branşında olimpiyat ve diğer büyük organizasyonlara genellikle ülkeyi temsil amaçlı birer sporcuyla gitmek durumunda kaldığını anlatan Karataş, şunları kaydetti.

"Son dönemlerde yapılan çalışmalarla örneğin 2018'de Güney Kore'de yapılacak Kış Olimpiyatları'na sporcularımız kendi kotalarıyla, yani kendi yarışma sonuçları ile katılır hale geldi. Bu ne demek; işte ilk 300 denen bir klasman var. Uluslararası Kayak Federasyonu'nun kayaklı koşu için belirlediği, olimpiyatlara katılım noktasında 300 barajına yaklaştık. Yani dünyada bu spordaki en iyi 300 sporcu arasında sporcularımız var. Bu kayak sporu ve federasyonumuz adına süper bir şey. Devletimiz ve federasyonumuzun desteği ile bunu başardık." 

- Güneş: "Ağrı, çok güzel bir tekerlekli kayak pistine sahip"

Kayaklı Koşu Milli Takımı Antrenörü Büşra Güneş ise Ağrı'da ikinci kez kamp yaptıklarını ifade ederek, kentin kayaklı koşu kampı için bütün olanaklara sahip olduğunu söyledi. 

Ağrı'nın rakım olarak çalışma koşullarına çok uygun olduğunu ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Ağrı'nın rakımı çok iyi, kent çok güzel bir tekerlekli kayak pistine sahip. Bütün antrenmanlarımızı rahat şekilde yapabiliyoruz. EYOF takımımız da burada. Kampta 7'si bayan 20 sporcumuz var. Birinci takımımız Gençler Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Olimpiyatta yarışabilecek sporcu potansiyeli şu an burada. Sporcuların, Güney Kore'deki 2018 Kış Olimpiyatları'nda ve Bosna Hersek'teki EYOF 2019'da başarılar elde edeceklerine inanıyoruz." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.