17 Ekim 2018 Çarşamba 20:48

Özel Haber / Osman KAYHAN

Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde başkanının da istifa ettiği bu nedenle yönetim kurulunun aldığı kararla feshi ilan edilen Ağrı 1970 Spor için taraftarlar ve futbolcular ayaklandı.

Ağrı 1970 Spor taraftarları ve futbolcuları, sosyal medya hesaplarından başlatmış oldukları Ağrı 1970 Spor'a destek çağrısını bugün sokağa taşıdı. Ağrı Merkez Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan taraftar grubu uzun süre sloganlar atarak Ağrı 1970 Spor'a destek çağrısı yaptı.

İki sezonda adını sıkça duyuran ve geçtiğimiz sezon şampiyon olan, 3 Lig. Play-Off maçlarının son saniyelerinde kalesinde bulduğu golle 3. Lig'in kapısından dönen, bu sezon yine şampiyonluk parolası ile kurulup 4'te 4 yaparak şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Ağrı 1970 Spor taraftarları ve futbolcuları, yaptıkları protestoda il protokolünü, şehrin ileri gelen işadamlarını ve esnaflarını Ağrı 1970 Spor için yardıma davet etti.

"Ağrı Uyuma Takımına Sahip Çık"

Ağrı Merkez Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan Ağrı 1970 Spor taraftarları "Ağrı Uyuma Takımına Sahip Çık" nidaları ile tezahürat yapmaya başladı.

"Ağrı Burada Vali ve Vekiller Nerede"

Toplanan taraftar grubu ve Ağrı 1970 Spor destekçileri tezahüratları devamında "Ağrı Burada Vali Nerede", "Ağrı Burada Vekiller Nerede" diyerek protestolarını sürdürdü.

Taraftar gruplarından Barikat04 sözcüsü, bütün Ağrı halkına söz verdiklerini belirterek: "Biz çocuklarımıza, kardeşlerimize, gençlerimize, bütün Ağrı Halkına söz verdik. Biz Ağrı için gerekirse canımızı vereceğiz, buradan gitmeyeceğiz. Biz 10 gündür sokaklardayız, gençlerimiz, çocuklarımız uyumuyor, Ağrı Spor maçının umuduyla yatağa giriyor, sabah öyle kalkıyor. 2 yıldır güzel bir takımımız var, geçen sene finali son saniyede kaçırdık."

"Oy İstemeye Gelince, Geliyorsunuz"

Konuşmasının devamında Barikat04 sözcüsü: "Yani biz birşey istemiyoruz sizden, oy istemeye geliyorsunuz, gelin bu takıma bir el atın. Başka birşey istemiyoruz sizden." dedi.

"Futbolcular İki Gündür Aç Susuz"

Bazı futbolcuların gittiklerini belirten Barikat04 Sözcüsü: "2 gündür futbolcularımız bavullarını hazırlamışlar, aç ve susuzlar. Bakın, onlarca işadamımız var, adam zengin olup buradan gidiyor, Ağrı bir daha umrunda olmuyor mu? Peki bu memlekete, bu çocuklara, bu gençlere kim el atacak? Gelin bakalım, biz buradayız siz neredesiniz?"

"Açlık Grevi Başlatacağız"

Ağrı 1970 Spor'a el atılmadığı sürece açlık grevi başlatacaklarını belirten Barikat04: "Biz çocuklarımıza, gençlerimize söz verdik. Bu takıma el atılmazsa biz burada açlık grevi başlatacağız"

Tezahüratlarla eşlik eden taraftar grubu sık sık meşaleler yakarak protestoya destek verdi. Sonrasında Ağrı 1970 Spor futbolcularının bir kısmı protesto alanına geldi. Takım kaptanı Oğuz Yıldırım'da "Büyük Kaptan, Büyük Kaptan" tezahüratları eşliğinde açıklama yaparak protestosunu sürdürdü.

"İsterdik ki Daha Güzel Şeylerle Buluşalım"

Ağrı 1970 Spor Takım Kaptanı Oğuz Yıldırım: "Bir beklentisi olmadan burada bulunanların hepsinin ayağına yüreğine sağlık. Bizlerde sizler gibi üzgünüz. Bu yola baş koyduk, isterdik ki daha güzel şeylerle buluşalım burada. Açıkcası bir galibiyeti, bir şampiyonluğu kutlamak gibi bir hevesimiz var. Böyle kötü birşey için toplanmak istemezdik ama dilerdik ki sizin verdiğiniz emek kadar şehrin ileri gelenleri de gayret göstersin, daha fazla ilgilensin, yardım etsin.

"Bizde Sizler Gibi Çok Üzgünüz"

Konuşmasının devamında Takım Kaptanı Yıldırım: "Ne yazık ki bu bizimde tekelimizde olan bir durum değil. Bizde sizler gibi çok üzgünüz. Ama bizler buradayız, bu olumsuzluklara rağmen futbolcular olarak buradayız. Gitme gibi burayı terketme gibi bir düşüncemizde yok. Fakat bize bazı şeylerin olumlu durumda geliştiğinin söylenmesi lazım. Çünkü hepimiz bu işten ekmeğimizi kazanıyoruz bir anlamda.

"Çok Daha Güzel Günlerde Buluşacağız"

Bu şehirli olduklarını ve bu şehri terk etmeyeceklerini belirten kaptan Yıldırım: "Sizlerle eminim ki, işler çözüldükten sonra, çok daha güzel günlerde buluşacağımıza da inanıyorum. Şunu da belirtmek istiyorum; bir insan kendi halkı için fedakarlık ediyorsa diğer insanların ona destek vermesi, yardım eli uzatması gerekiyor, buna inanıyorum. Ne yazık ki burada böyle birşey gelişmemiş, böyle bir kültür oturmamış ama bizler futbolcular olarak inanın ki sizler kadar günahsızız. Elimizden gelen herşeyin en fazlasını yapmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu uğurda bizde sizlerle beraberiz. Ben kendim ağrılıyım ama burada kimliğinde Ağrı yazmayıp kendini sonuna kadar ağrılı olarak hisseden arkadaşım var. O yüzden bizden yana hiçbir zaman şüphe etmeyin. Dilerim bu çağrımız bir sonuç bulur. Sizinleyiz, kalbimiz sizinle" açıklamasını yaptı.

Kaynak : Ağrıda Haber

Son Güncelleme: 18.10.2018 09:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.