11 Temmuz 2017 Salı 19:15
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kapsamında Şehit Mezarları Ziyaret Edildi

Ağrı'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit mezarları ziyaret edildi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve gaziler ile şehit yakınları, şehitliği ziyaret etti.

Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Merkez Camisi'nde mevlit okunmasıyla süren programda, tüm şehitler için dua edildi.

Daha sonra bir restoranda gaziler ve şehit yakınları onuruna yemek verildi.

Milletvekili Gökçe, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u hiç unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

"15 Temmuz tarihte eşi benzeri görülmemiş bir andır. 15 Temmuz'da bu ülkeyi bölmek, kan gölüne çevirmek ve Kürt-Türk çatışması çıkarmak istediler." ifadelerini kullanan Gökçe, darbe girişiminde bulunanların, ülkede 15 yıldır oluşan güzel iklimi ortadan kaldırmak istediğini anlattı.

Darbe girişimi gecesi milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara döküldüğünü anımsatan Gökçe, şunları kaydetti:

"FETÖ, yıllardır milletin çocuğunu alarak, kişiliksiz hale getirerek, bütün kurumların damarlarına yerleştirip, emperyalist güçlerin de yereldeki mimarları olarak en ağır silahlarla millete saldırdı. Millet göğsünü siper ederek bu kötü gidişatı durdurdu. İman gücünün bütün silahlardan daha üstün olduğunu 15 Temmuz'da yaşadık, gördük. Canice, alçakça çok büyük saldırılar oldu. Şehitler verdik. Bugün nefes alabiliyorsak bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz." 

15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-sehit-mezarlari-ziyaret-edildi.jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-sehit-mezarlari-ziyaret-edildi-001.jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-sehit-mezarlari-ziyaret-edildi-002.jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-sehit-mezarlari-ziyaret-edildi-003.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.