15 Şubat 2019 Cuma 15:29
2. Ağrı Tanıtım Günleri Başkent Ankara'da Başladı

Ruan Fuarcılık doğrultusunda tertip edilen aktivite, mehteran ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde tertip eden ve 17 Şubat'a kadar devam edecek organizasyon, yörenin ünlü lezzetlerini ve geleneklerini Ankaralılara sunuyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapmış olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ağrı'nın kadim tek kentolduğunu ve İshak Paşa Sarayı ile Ağrı Dağı'nın tarihi ehemmiyeti yer aldığını ifade etti. 

Ağrı'nın yanlızca Türkiye için değil insaniyet için de kalıt olduğunu altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ağrı'nın genç ve hareketli tek nüfusa mevcut olduğunu açıkladı. 

Ağrı Dağı'nın dünyada isiminin duyulduğunu ve turizm yönündenehemmiyetli tek yere mevcut olduğunu açıklayan Ağrı Valisi Süleyman Elban: "Ağrı, koordinatolarak uzak tek şehirdir; fakat gönül olarak en sıcak insanların yaşadığı şehirdir." diye konuştu. 

Destici ve Elban, konuşmaların sonrasında yöresel yemeklerin sergilendiği stantları gezdi.

Etkinlikte; Anadolu'nun en külüstür diyet yemeği olan abdigor köftesi, ayranaşı, Ağrı'dan kalifiye olarak gelen ustaların et döneri, 7 saat tandırüstünde pişirilen keşkek, kete, tandır ekmeği, Ağrı turşusu ve Ağrı balı gibi muhtelif ikramlar yapıldı. 

Türkiye'nin en büyüğü olan Ağrı Dağı, Balık Gölü, Ahmed-i Hani Türbesi,tabiat harikası Buz Mağaraları, Diyadin Kaplıcaları, Hamur Kümbeti, Topkapı Sarayı'ndan ardından yapılmış en meşhur saraylardan İshak Paşa Sarayı, Nuh'un Gemisi, Urartu Kalesi gibi efsanelere mevzu olan yerler ziyaretçilere lanse edildi. 

Halı, kilim, tiftik, üzerlik, nazarlık, keçe yapımı gibi ananesel el sanatlarının da sergilendiği organizasyon, 17 Şubat'a kadar devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.