11 Mayıs 2018 Cuma 21:00
3. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı (ICANAS 2018) Başladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin bu yıl 3.’sünü düzenlediği “Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı” (3rd International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, ICANAS 2018) IC Green Palace Antalya’da başladı.Konferansın açılış programına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN ve konferansta bildirileriyle yer alan bilim insanları katıldı. 09 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan konferansta 10 farklı ülkeden bilim insanları tarafından fen ve mühendislik alanında 300’ün üzerinde bilimsel çalışma sunulacak.

3. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite” parolasıyla bilimsel ve akademik çalışmalarına hız veren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen “International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences” konferansında değerli bilim insanlarıyla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Dinamik ve genç bir akademik kadroya sahip; topluma karşı sorumluklarının farkında olan üniversitemizin öncelikli hedefi, dünya üniversiteleri içerisinde yer alan ve tanınan saygın bir üniversite oluşturarak, dünya kalitesi ve standartlarında eğitim, öğretim vererek, araştırma yaparak, 21. yüzyılın küresel rekabet ortamının gerekli kılacağı meslek ve iletişim becerilerine sahip bireyler yetiştirmektir.” diyen Prof. Dr. KARABULUT, Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitemizin de önemli rol oynayacağını ifade etti.

Ülkemizin gerek küresel güç olma, gerekse 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Bu hedefler ulaşmak için üniversitemiz biri Ağrı’da olmak üzere her yıl iki uluslararası kongre düzenlemektedir. Üniversitemiz tarafından Antalya’da düzenlenen bu konferansta siz kıymetli araştırmacıların doğal ve uygulamalı bilimler alanlarında sunacağı tebliğler ve konferansımız sonucunda ortaya konacak olan bilimsel sonuçlar hedeflerimiz ve misyonumuz açısından büyük öneme sahiptir. Bu konferans ile farklı üniversitelerden aynı alanda çalışan ve üreten bilim insanlarını bir araya getirerek, işbirliği ve birlikte çalışma olanaklarının değerlendirilmesi, ayrıca alanında saygın bilim insanlarını genç araştırmacılarla buluşturulması amaçlanmaktadır.”

Açılış Programında Organizasyon Komitesi adına konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK, Endüstriyel araştırmaları güçlendirmenin en basit ve en etkin yönteminin, temel ve uygulamalı bilimlerindeki araştırmaları desteklemek ve bilimsel yeteneği geliştirmek olduğunu ifade ederek; “Fen ve mühendislik bilimleri ile ilgili konferans veya toplantılar bu bilimsel yeteneği geliştirmenin yollarından biridir. Bu yıl yeni bir anlayış ve heyecanla üçüncüsünü düzenlediğimiz ve üniversitemizin kurumsal ve sürekli bir etkinliği haline gelen ICANAS konferanslarındaki bilimsel tartışmaların ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişimine ciddi katkılar sağlayacağına inanmaktayız.” dedi.

Prof. Dr. DURAK daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Konferansımıza sunulan özetler 40 hakem tarafından değerlendirilmiş ve seçilmiş özetler sözlü veya poster olarak belirlenmiştir. Kabul edilmiş tüm sunu özetleri ICANAS2018 Özet Kitabında basılmıştır. Ayrıca bilimsel komite tarafından seçilmiş sözlü ve poster çalışmalar, yine bilimsel komitemiz tarafından belirlenen uluslararası dergilerin ICANAS 2018 özel sayılarında yayınlanacaktır.”

3. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı 3 gün boyunca 4 ayrı salonda 11 sözlü ve 2 poster oturumuyla devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.