19 Mayıs 2014 Pazartesi 01:36
301 Madenci İçin Ağrı'da Fidan Dikildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencinin anısına Ağrı’da 301 fidan dikildi.

 

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler anısına Ağrı Soma 13 Mayıs Madencileri İlkokulu’nun bahçesine 301 fidan dikildi. Fidan dikim merasimine Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, AK Parti Ağrı milletvekilleri M. Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ve Fatma Salman, Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş, Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı bölge müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan Vali Tekinarslan, Ağrılı madencinin büyük bir örnek sergileyerek sedyedeki beyaz çarşafı kirletmemek adına çizmelerini çıkarma teşebbüsünün milletin burkulan yüreğinde bir su serpintisi etkisi oluşturduğunu söyledi. Vali Tekinarslan, “Bir sembol isme dönüşen değerli hemşehrimiz Murat Yalçın, biz Ağrılıların göğsünü kabarttı. Milletimiz özünün ne olduğunu, mayasının ne olduğunu, yurdumun insanı dediğimizde ne olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sizlerin de yüksek müsaadeleriyle fedakârlığın, kamu malına olan sahiplenme ve koruma duygusunun çok üstün bir tecellisini bizlere sunan bu hemşehrimizin ismini inşallah şu anda yapımı devam etmekte olan 3 sağlık tesisimizden birine verilmesi için değerli Ağrı halkı da uygun görürse ve kendilerinin de rızasıyla Sağlık Bakanımızla da evvelki gün görüştüm” dedi.

Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşların anısına ilk olarak Ağrı’da fidan dikmeye başlandığını ifade eden Bakan Eroğlu ise, “Bugün çok sevdiğim, gönül bağım olan bu güzel şehirde, yiğit insanlar diyarında sizlerle beraber olmanın, sizlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ama yüreğimizde bir acı var. Biliyorsunuz, maalesef Soma’daki kömür ocağında 301 vatandaşımızı Cenab-ı Allah’ın rahmetine tebliğ ettik. O bizim 77 milyonun yüreğini dağladı. Tabi ben orada hayatlarını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlk defa burada 301 madencimiz için fidan dikeceğiz. 301 madencinin fidanı burada büyüyecek ve daima onların hatırası gönüllerimizde yaşayacak. Ağrı bu bakımdan da gerçekten önemlidir” diye konuştu.

Soma’daki maden kazasında yaralı olarak kurtarılan ve ambulansa bindirildiğinde ‘Çizmemi çıkarayım mı?’ diyen Ağrılı Murat Yalçın adına da okul bahçesine fidan dikeceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Soma’da hayatlarını kaybeden şehitlerimizin ruhu şad olsun. Yakınlarına Cenab-ı Allah ihsan buyursun. Ben bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ayrıca ilk defa burada Soma’daki şehitlerimiz için 301 tane fiden dikilecek. Tabi 1 tane de Murat Yalçın içinde fidan dikilecek. Ağrı’nın güzel insan timsali kardeşim içinde bir fidan dikelim. Yani 301 artı bir fidanı toprakla buluşturalım. Cenabı Allah bizlere bir daha acı göstermesin. Ülkemizi deprem felaketinden, maden ocakları felaketinden, diğer felaket ve acılardan bütün milletimizi muhafaza eylesin” şeklinde konuştu.

 

Bakan Eroğlu, Ağrılı Murat Yalçın’ın davranışının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek, “Orada o anda anca hayatını kurtarabilmiş ve dışarı çıkabilmiş, o durumda dahi sedye kirlenmesin diye ‘Çizmemi çıkarayım mı?’ demesi gerçekten tüm milleti duygulandırdı. Bizler Ağrılılar olarak gurur duyduk. Milletimizin özü bu işte. Daha sonra bende hem televizyon izlediğimde hem gazetede okuduğum zaman gerçekten Murat Yalçın’ı çok takdir ettim. ‘Temizlik imandandır, çizmemi çıkartmamdaki arzu, bu sedye devlet malı. Benden sonra bir kardeşim kullanabilir, kirletmemem lazım diye düşündüm’ diyor. İşte bu fedakârlık Ağrı’nın, Ağrılının özü bu. Sayın valimiz, milletvekillerimiz en azından gerçekten örnek insan bu kardeşimizin isminin bir tesise verilmesini arzu etmişler.

 

Tabi sedyenin kirlenmemesi olduğu için sağlık tesisine de verilmesi çok uygun. Zaten Sağlık Bakanımızda buradaydı. O da bunu tensip bulunmuşlar. Ağrılı kardeşlerimiz de uygun görürlerse bir sağlık tesisine ismi verilecek. İnşallah bu güzellikler devam edecek” dedi.










Son Güncelleme: 19.05.2014 01:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.