08 Kasım 2020 Pazar 12:05
40 Milyon TL Değerindeki Araçlar Terk Edildi!

40 milyon değerindeki araçlar çürümeye terk edildi

Aralarında yüzbinlerce TL değerinde lüks ciplerin, otomobiller ile iş makineleri, TIR'ların çürümeye terk edildiği yediemin otoparklarındaki yüzlerce araç servet değerinde.

Türkiye genelinde artan talep nedeniyle 2. el araçların fiyatları cep yakarken; çeşitli nedenlerle yediemin otoparklarına çekilen binlerce araç, sahipleri tarafından alınmadığı için otopark sahipleri zarar ediyor.

Ağrı'da kredi, gümrük, vergi, muayene, sigorta sorunları nedeniyle haciz edilen ya da trafikten men edilen, çalıntı ve kusurlu, evrak eksikliği nedeniyle araçların çekildiği yediemin otoparkları kaderine terk edilmiş araçlarla dolu. Otoparklarda 15 yıldan bu yana yatıp çürümek üzere olan araçlar dahi bulunuyor. Söz konusu araçların 6 ay içerisinde sahibi çıkmazsa devlet bunları satabiliyor ancak çoğu aracın ne sahibi çıkıyor ne de devlet bu araçları satabiliyor.

Ağrı'da aktif birkaç yediemin otoparklarından biri olan, 2,5 dönüm üzeri faaliyet gösterilen yediemin otoparkında yaklaşık 550 araç bulunmakta. Otopark sahibi Gökhan Eroğlu, devletin bu araçları değerlendirmesi ile kara gireceği gibi vatandaşlarında uygun fiyata araç sahibi olacaklarını, buradaki servetin ekonomiye kazandırılacağını kaydetti.

"Sürekli olarak bu araçlara yenileri ekleniyor"

Araçların biran evvel ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyleyen Gökhan Eroğlu, "Şuan otoparkımızda 250 adet araç mevcut ve bunların içerisinde 15 yıldır burada bekleyen araçlar bile var." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Sürekli olarak bu araçlara yenileri ekleniyor. Araçların burada uzun süre durması bizim için sıkıntı ve Devlete ise zarardır. Bunların ihale usulü ile satışa konulması, ekonomiye kazandırılması öncelikle bizim için güzel olur, burada bekçi ücreti, afet sigortası ödemesi yapıyoruz. Bu araçlar satılırsa Devlet kara girer ve vatandaşlarda en azından araçlar burada çürüyeceğine uygun fiyata araç sahibi olur. Sadece motosikletler için konuşacak olursak burada 300 adet var ve hepsi çürüyor.

Araçların değeri 40-45 milyon TL'yi buluyor

Otoparkta çok sayıda lüks aracında olduğunu anımsatan Eroğlu, araçların otoparkta kaldıkları sürece maliyetlerinin katlandığı hususuna dikkat çekerek, "Şuanda 300 bin 400 bin TL değerinde olan lüks araçlardan tutunda TIR ve kamyona varana kadar maliyeti yüksek olan çok sayıda araç mevcut ve bunların toplam maliyeti 40-45 milyon TL değerinde. Bu araçların sürekli olarak artan muayene, otopark, sigorta ücretlerini de hesaplarsak çok ciddi bir maliyet biniyor. Ayrıca burada açık alanda olduklarından dolayı kar, yağmur, güneşe maruz kalıyorlar. Bu durumlarda araçlara zaman içerisinde ister istemez zarar vermekte." dedi.

Otoparkta çekici aracını sürmekle görevli olan Muhammed Salih Eroğlu, günde 3-4 aracın otoparka geldiğini ve otoparkta tutulan motosikletlerin hurdaya verildiğini söyledi.

Muhammed Salih Eroğlu, "Günde 3 yada 4 araç mutlaka buraya getirilmekte, içlerinde muayenesi olmayan, icralık olan araçlar var. Motosikletlerin içlerinde pas tutup hurdaya ayırdıklarımız var maalesef ama diğer motosikletler ve binek, iş makinelerinin yüzde 80-90'nı kullanılabilir durumda. İhale yoluyla bunlar halka kazandırılmalı çünkü içlerinde 300 bin, 400 bin TL değerinde olan lüks araçlar mevcut. Arka tarafta 600 bin TL'lik kamyonlar var. Bu civarda 4 tane yediemin otoparkı mevcut, buralarda bulunan araçlar hep çürüyor. Devlet bunların hepsinde bulunan araçları halka kazandırsın." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.