31 Temmuz 2018 Salı 12:07
90 Yaşındaki Mehmet Şimşek Ölü Bulundu!

Dağa ot toplamaya gitmişti!

Ağrı'da ot toplamak için ayrıldığı evine dönmeyen yaşlı adam için arama çalışması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Çukuralan köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Şimşek, şifalı ot toplamak için dün sabah köyün arka kısmındaki dağlık alana gitti.

Şimşek'ten haber alamayan yakınları, akşam saatlerinde köy halkıyla onu aramaya çıktı.

Çobanın, Şimşek'i son gördüğü bölgede yapılan aramalar sonuç vermeyince durum İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bildirildi.

Olay yerine gelen jandarma ve AFAD ekipleri ile korucular, dağlık alanda ve Yazıcı Barajı'ndan gelen suyun geçtiği kanalda arama yaptı.

Dedektör köpeklerle bölgede yürütülen çalışmalar sonuç vermeyince ekipler baraj suyunun geçtiği kanalda aramalarını yoğunlaştırdı.

Su seviyesinin arama çalışmalarını olumsuz etkilemesi üzerine barajın beslediği kanalda su kesintisine gidildi. Suların çekilmesiyle dalgıçlar desteğiyle arama çalışmalarının sürdürüleceği öğrenildi.

Köy muhtarı Ahmet Kaçmaz, yaptığı açıklamada, Mehmet Şimşek'in dün sabah ot toplamak için köyden ayrıldığını söyledi.

Bu sırada köy çobanının, Şimşek'in baraj kısmındaki dağlık alana doğru gittiğini gördüğünü aktaran Kaçmaz, "Bu bölgeye yürüyerek geçmiş. Biz de şehirden döndükten sonra olayı duyduk ve aramaya çıktık. Yaşlılıktan dolayı bazı rahatsızlıkları oluyordu ama öyle tehlikeli bir durumu yoktu." diye konuştu.

Mehmet Şimşek'in Cansız bedenine ulaşıldı !

Ağrı'da ot toplamak için evden ayrılan 90 yaşındaki Mehmet Şimşek'in cansız bedeni Yazıcı Barajı'nda bulundu.

Ağrı merkeze bağlı Çukuralan Köyü'nde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Şimşek, şifalı bitkiler toplamak için köyün arazisine gitmiş ve kendisinden bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD ), jandarma ve korucular dağlık arazi ve Yazıcı Barajı çevresinde gece boyunca devam etti.

Sabah saatlerinde çalışmalarına kaldığı yerden devam eden ekipler Şimşek'in cansız bedenini köye 11 kilometre uzaklıkta Yazıcı Barajı'nın kenarında bir metrelik çamur alanda bulundu.

Son Güncelleme: 04.08.2018 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.