13 Nisan 2014 Pazar 15:17
Abbas Aydın'ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, 14-20 Nisan tarihlerini kapsayan  ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında sevgi ve hoşgörü ikliminin gönülleri kapladığı Kutlu Doğum Haftasında; İnsanı onurlandıran, bize onu kazandıran ve insan onurunun önemini tüm insanlığa anlatan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) olmuştur. Yine yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim başlı başına bir onur kitabıdır. Her suresi, her ayeti insan onurunu yüceltmekte, insanın değerini tüm kainata anlatmaktadır. Çünkü Allah (c.c) her insanı onurlu yaratmıştır.

 

Bu nedenle biz de hiçbir insanın onurunu incitmemeliyiz. Bugün dünyanın çeşitli coğrafyalarında mazlumiyetlerin yaşanması, akan gözyaşının ve kanın bir türlü durmaması, insanlık onuruna layığınca riayet edilememesinden ve İslam’ın kardeşlik ikliminin ihlal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gözyaşını, acıları ve zulümleri dindirmenin yolu ise Hz. Muhammed’in (sav) ahlakından beslenen insanların bir olması, beraber olması, birbirlerinin onuruna, hak ve hukukununa saygı göstermeleri ve hakiki manada kardeş olmalarından geçmektedir.

 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgi peygamberi Hz. Muhammed (sav); yoksulun korunmasını, fakir fukaranın gözetilmesini, komşu hakkına riâyet edilmesini, çevrenin temiz tutulmasını, kıyamet kopsa dahi bir ağacın dikilmesini, kadınların ve çocukların korunmasını buyurarak insanlık onurunu bünyesinde ve toplumunda yaşatmış ve bizleri de bu kutlu yolun yolcusu olmaya davet etmiştir.

 

Bizler ancak O‘nun (sav) yolunda yürüdükçe, ideallerimizde hedeflediğimiz topluma ulaşmamız mümkün olacaktır. “Bir insanın kurtuluşuna vesile olan, bütün insanlığı kurtarmış olur” diyerek, bizlere diger-gâmlık ufkunu işaret eden Hz. Muhammed (sav)’in bu tavsiyesi istikametinde hareket ettikçe, hem şahsî, hem de toplumsal hayatımızda emniyet ve huzuru yakalamamız kolaylaşacaktır. O’nun (sav) mesajının gönüllerde yankı bulması, kardeşlik bağlarıyla kenetlenip yek-vücut olarak geleceğimizi inşa etmemize vesile olması en büyük temennimizdir.

 

Bu vesileyle, hayatlarımıza hayat bahşederek varlığıyla bütün asırları ışıklandıran Kutlu Peygamberimiz, Hz. Muhammed (sav)’in mübarek doğumunu en kalbi duygularla tebrik ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nın, güzel yurdumuzun, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, milletimizin birlik, beraberlik ve dostluğuna, kardeşliğine, vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum.

Son Güncelleme: 13.04.2014 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.