07 Aralık 2017 Perşembe 11:10
ABD'nin Kudüs Açıklamasına A.İ.Ç.Ü. Senatosu'ndan Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu'ndan yazılı olarak yapılan kınama mesajı şöyle:

"KADİM ŞEHİR KUDÜS

Tarihte bazı şehirler medeniyet hafızasının bekçisidirler. Buralar zaman, mekân ve insana dair değerler ve anlamların bir şuur merkezi olurlar. Kudüs, insanlığın ortak değeridir. Üç semavî dinin ortak kutsal mekânıdır. Bunun korunması, barışın, farklı kültür, inanç ve değerlerinbirlikte hayat bulduğu bir gerçektir.

İslam ümmetinin ortak değeri ve hafızası olan Kudüs davası, Osmanlıdan günümüze kadar nesilden nesile intikal etti. Geleneğimizde, genlerimizde ve gündemimizde var olan Kudüs, sadece bir halkın kurtuluş mücadelesi değil, ümmetin onuru, umudu, kaderinin fecridir.

ABD yönetiminin, uluslararası hukukun; ilgili BM kararlarını ve insanlığı hiçe sayan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz.

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU" 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.