25 Nisan 2021 Pazar 17:32
Abdurrahman Aslan: Biz Tarihi Şerefle Şanla Yazılan Bir Milletin Mensuplarıyız

Başkan ASLAN: Biz Tarihi Şerefle Şanla Yazılan Bir Milletin Mensuplarıyız

Memur-Sen Ağrı İl Temsilcisi Abdurrahman ASLAN, Joe Biden tarafından yapılan soykırım açıklamasını kınadı.

Yapılan açıklama ise şöyle:

Aslan; ABD;her 24 Nisan'da radikal Ermenilerin ve Türkiye düşmanı çevrelerin beklediği, ısrarla istediği "büyük yalanı" bu yıl deklare etti.

Tarih ve bilim insanları;ne yerlileri katlederek kurulan ABD'nin yalanına, ne de bakıma muhtaç Başkanının beyanına itibar etmedi, etmeyecektir.

ABD Başkanı Joe Biden 1915 olayları için soykırım kelimesini kullanması yok hükmündedir. Kadim bir medeniyet tarihi olan, kökü binlerce yıl öncesine dayanan bir medeniyetin temsilcileri olarak, biz diyoruz ki kısa tarihi kanlı, eli silahlı, haydut bir devletten tarih dersi alacak değiliz. Siyasi ve emperyalist  emelleri için tarihi çarpıtmalara kimse itibar etmez. Tarih onların yazdığı gibi değil, bizlerin yaşadığı gibidir. Dönüp bir kısa tarihlerine baksınlar soykırımı ve katliamı çok daha net görürler.  Bilimsel ve hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu  siyasi soykırım iddiaları kin ve nefret tohumu ekmekten başka bir şeye yaramayacaktır. Bu bağlamda tarih arşivlerin açılmasını ve gerçek tarihin tüm dünyanın gözü önüne serilmesini istiyoruz. 
ABD soykırım görmek istiyorsa kendi kanlı tarihine bakmalıdır. 
✅15 milyon Kızılderilinin kanı ABD'nin ellerindedir. 
✅Vietnam, Kore, Afganistan, Hiroşima, Nagazaki, Irak ve Suriye'de daha sayabileceğimiz milyonların katili ABD'dir.
Bizim şanlı tarihimizde imha değil ihya ve imar  vardır. Bizim şanlı tarihimiz kan ve gözyaşı üzerine değil, sevgi, hoşgörü, İslam ahlakı üzerine yazılmıştır. Bu nedenle ABD sabıkası kabarık, eli kanlı bir devletin hiçbir sözü de kararı da bizim için bağlayıcı değildir. Ülkemiz her hayati meselede olduğu gibi bu meselede de kenetlenmiştir. Devletimizin ABD'nın bu tutumuna karşı alacağı tüm kararların en büyük destekçisi olacağız. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.