21 Mayıs 2019 Salı 11:48
Adalet Bakanlığı Ağrı'da Ağaçlandırma Projesi ile 2 Bin 500 Ağaç dikimi yaptı

Ağrı’da Adalet Ormanında 2500 Fidan Toprakla Buluştu

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün “Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi” ile Ağrı’da 2 bin 500 fidan toprakla buluştu.

364 parseldeki alana oluşturulan “Adalet Ormanı”ndaki fidan dikim programına katılan Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Akdüne, Ağrı Barosu Başkanı Mehmet Salih Aydın, hakim, savcı, adliye, emniyet ve jandarma fidan dikti.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile Ağrı Merkez Yoluyazı Köyünde fidan dikim programı düzenlendi.

Programa katılan Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, adliye, emniyet, jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü, Ağrı Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü personelleri de fidanları toprakla buluşturdu.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik uygulamalarında kamu yararına çalıştırılan yükümlülerin ağaçlandırma faaliyetlerinde istihdam edilmeleri, ağaçlandırma çalışmalarının daha sistematik ve koordineli bir biçimde yürütülebilmesi ve bu çalışmalara hız kazandırılması amacıyla Genel Müdürlük tarafından “Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi” başlatıldığını hatırlattı.

Denetimli serbestlik uygulamalarından biri olan kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü ya da diğer bir adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında pek çok kurum ve kuruluş ile iş birliği yapıldığını aktaran Pulça, şunları kaydetti:

“Bu süreçte gerçekleştirilen çalışmalar içerisinde özellikle ağaç dikimi ve bakımı faaliyetleri ile hatıra ormanlarının oluşturulması, kamu hizmeti cezalarının infazında dikkati çeken bir çalışma ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Bugün bu infaz çalışmalarına eşlik etmek için buradayız.


Her dikim sezonunda yeni fidan dikimleriyle ve bakım faaliyetleriyle tüm sahanın ağaçlandırılması ile ilimize ve en nihayetinde ülkemize ve gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakılması hedeflenmiştir.”

Proje kapsamında “Adalet Ormanı” olarak adlandırılacak, uzun yıllara dayanan ağaç dikim ve bakım faaliyetlerinin yürütülebileceği bir proje başlattıklarını belirten Pulça, bu projenin ilk ayağı olan fidan dikimini katılımcılarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-06-04 22:13:28

Agac dikmek sevaptir