06 Mart 2021 Cumartesi 21:03
AFAD Ağrı İl Müdürlüğü Basınla Bir Araya Geldi

AFAD Ağrı İl Müdürlüğü basın ile bir araya geldi

2021 yılının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 'Afet Eğitim Yılı' ilan etmesi ve 1-7 Mart 'Deprem Farkındalık' haftası olması nedeniyle Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Necati Oruk ve şube müdürleri basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'nde düzenlenen kahvaltının ardından toplantı düzenlendi.

AFAD'ın Ağrı'da yaptığı çalışmalar hususunda bilgilendirmede bulunan İl Müdürü Oruk, Afet öncesi Anı ve Afet sonrası nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Ağrı Acil ve Afet Durum İl Müdürü Necati Oruk, hafta çerçevesinde yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verirken, hedeflerinin afet bilinci yüksek toplum oluşturmak olduğunu söyledi.

Oruk, İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edildiği belirterek, Deprem haftası nedeniyle il genelinde farklı noktalarda kuracakları stantlarda halka yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunduklarını ve yıl boyunca eğitim çalışmalarını devam edeceğini söyledi.

Toplantıda basın mensuplarına afet farkındalık eğitimi verildikten sonra, basın mensupları ve AFAD personeli birlikte çök-kapan-tutun uygulaması gerçekleştirdi.
 

Son Güncelleme: 07.03.2021 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.