11 Şubat 2017 Cumartesi 21:21
AGC Başkanı Alaettin ASLAN; Ağrı Yatırım İçin Sizleri Bekliyor

Alaettin ASLAN ; Ağrı Yatırım İçin Sizleri Bekliyor

            Ağrı Valisi Sayın Musa Işın iş adamlarının Ağrıya Yatırım Yapması İçin Sürekli bir Arayış ve Çalışma içerisinde. Geçtiğimiz Günlerde Bu konuyla Alakalı Ağrıda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu, Cemiyet Başkanlarını Ağırlayan Değişik İllerden Gelen Akademisyenleri, Ağrıda bulunan İş adamlarını Toplayıp Bilgilendiren, Özellikle İstanbul Merkezli Birçok İş Adamına Ev sahipliği Yaptı ve Ağrı'da Bir Dizi Gezi ve Toplantı Tertip etti. 

Ardından İstanbul'da Beraberinde Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ak Parti İl Başkanı Kemal Atmaca,  ATSO Başkanı Saim Alpaslan, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ile işadamları ile bir araya geldi. devamı 19/25/02/2017.de, Kocaeli,  Bursa da yapılacak.

EMİT fuarına bizzat katılarak yine Orada da Telkinleri, Talepleri, Önerileri Hep İş Dünyasına Yönelik oldu, Ağrılıları Kendi illerine Yatırıma Davet Etti. Sizlerin Ağrıdaki Temsilcisi Bizzat Ben Olacağım Firmanızın adını Ağrı Valilik Tebaalısı Altına Yazıp Ben Takip Edeceğim Diye de İş Adamlarına güvence Verdi.

           Ağrı Valisi Musa Işın’ının Niyeti, Çabası, Özverisi Gerçekten Takdir Edilmeli. Ağrı'ya İş Adamlarının Gelmesini, Burada Yatırım Yapmalarını, İstihdam Sağlamalarını, Ekonomiyi Canlandırmalarını İstiyor.

Ben Batıda Yaşayan Bir İş Adamı Olsam, Ağrı'ya Gelip Yatırım Yapar mıyım? Diye Düşünürüm. Öncelikle o Şehirde Güvende miyim? Diye Sorgulardım. Şükürler olsun ki Ağrıda Asayiş ve Huzur en üst Seviyede.

Batıda Edindiğim Pazar Payını Güneşin Doğduğu Türkiye’nin Öteki Sınır Ucu Olan Ağrı'da Nasıl Değerlendirebilir miyim diye. Ağrı, İran, Nahcivan ve Ermenistan'a Sınır. Ermenilerle Ticaretimiz Yok ama İran ve İran üzerinden Türkmenistan, Kırgızistan, Afganistan, Tacikistan vs. birçok Ülkede Pazar Bulmak Çok Mümkün. Azerbaycan, Nahcivan, Gürcistan Pazarları çok Yakın. Yük Almak için Türkiye'nin Her Vilayetine, en Çokta İstanbul'a Giden tır oldukça fazla, yani Ürettiğinizi Mazot Parasına Ülkenin Her Vilayetine Taşıtabilirsiniz.

Teşvikler Güzelde Yapacağım Yatırım ve Sonrasında ki Hammadde ve işçi Giderlerimi Karşılayacak Bir Ticari Hacim Olur mu? Bunu sorgulardım. (Fizibilitesini iyi Yapan bir Firma Bunları Mutlaka Ayrıntılı Hesap eder ve Yatırıma Öyle Başlar.)

            Fizibilite yapmadan Elbette Hiçbir işe Adım Atılmaz. Ancak Kimse Önünü Göremiyor. Bu Gergin Ortamda  yatırıma Cesaret Etmek Doğrusu Yürek İster. (Yufka Yüreklilerle Çetin  yollar Aşılmaz. Ortada suni bir Belirsizlik var diye Dizimizi Kırıp evde Oturacak Değiliz. Elbette her işin Bir Zorluğu vardır. Mücadele Etmeliyiz ki düzlüğe çıkalım. Terör var Sokağa Çıkmayalım. Ekonomi Kötü işi bırakalım, İşçi Çıkaralım. Hiçbir Şey Alıp satmayalım. Ya sonra ne Olacak? Böyle Düzlüğe mi çıkmış olacağız? Mücadele şart değerli iş adamlarımız.)

Ağrınında içinde olduğu ‘Cazibe Merkezi Projesi ’Bölge halkımızı Heyecanlandırıyor. Yalnız Şöyle bir Eksik  görüyorum. Geçmişte hiçbir hibeden yararlanmadan öz kaynakları ile kurulan Fabrikalara üvey Evlat muamelesi Yapılmamalı.                                                                                                                               

Ağrı Bölgesinde Daha Önce Yatırım Yapanlara Üvey Muamelesi Yapılmamalı.                                                                                                                   

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da SGK Primleri Yarıya İndirmeli.                                                                                                                

Vergiler Düşürülmeli, KDV Muafiyeti, Stopaj Muafiyeti Sağlanmalı.    

            İstanbul, Bursa, Konya, Kayseri vs. Bölgelerdeki Olanaklarla, Doğudaki Olanaklar Bir Değildir. Tüm Bunlar Hesap Edilerek Teşvikler Açıklanmalı. Yani Ağrı'da Kurulan ya da Kurulacak Olan Fabrika İle Gebze'de ki Fabrika Aynı Statüde Olmamalı İşçi Alımları İlde Bu Kadar Olmalı Diye Israr Edilmemeli.

            Geçmişte Fabrika Kuran, Hayvancılık Yapan Milli Ekonomiye Katkı Sağlayan, İstihdam Sağlayan Doğunun Fedakâr Yatırımcı İşadamları Göz Ardı Edilmemeli.

            Hayvancılıkta Artık İşletme Yapıp Hibesi  Durdurulmalı. Binlerce İşletme Boş, Hayvan Alamıyor. Bina Yapımına Ayrılan Ödenekler, Boş Olan İşletmelerin Hayvan Alımı İçin Projelendirilmelidir.

            ‘Tarım ve Hayvancılık Ülkesi Hayvancılık İli Olarak ülkemizin Tarım Ürünü ve Hayvan İthal Etmesi Gerçekten Utanç Vericidir. Tarım Bakanlığı’nın bu Konularla Alakalı Ciddi Projeler Üretmesi Gerekmektedir.

             Geçici Önlemlerle Günü Kurtarmak, Et Balık Kurumunun İhalesini Alıp Yurt Dışından Canlı Ve Karkas Et Getirmek, Buğday ve Gıda Maddesi İthal Etmek Günü Kurtarmak Olur.

            Kalıcı önlemler almak için, köklü planlamaların yapılması gerekmektedir.

Geçtiğimiz Günlerde Ağrı'ya çok önemli bir Bakan geldi, İç işleri bakanı Süleyman soylu, Pazar günü Ağrı milletvekili Cesim Gökçe ile  birlikte Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ve Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan Ağrıya gelecekler cazibe merkezi olmamızdan dolayı iş adamlarımız, halkımız, istihdam, Ekonomi, hayvancılık, Spor tesisleşmesi ve gelişimiyle alakalı raporlar hazırlanıp vermelidir.

            EVET, / HAYIR Referandumu  Öncesi atılacak Adımları iyi planlamak Gerekiyor. Ağrı Yatırımdan, İstihdamdan elde etmesi gereken payı mutlaka almalıdır. Gelen her bakana ve Milletvekiline Ağrı’nın Ekonomik ve işsizlik Reçetesi doğru Hazırlanıp Sunulmalıdır. Ağrının Kenetlenme Zamanı Gelmiştir, birlik Beraberlik içinde ilimize artık ne katkı sağlayabiliriz ortak hareket Etme zamanı gelmiştir valimizle, Milletvekilimizle, il başkanımızla, Odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz, Derneklerimiz ve önemlisi ağrı Halkı ile Birlik Olup Bunu Yatırıma Döndürmeninim Zamanı Gelmiştir,

            Umuyoruz ki, Kolektif Çalışma Ruhu ile Hem iş Dünyası bir Araya gelir, Hem Bürokrasi bir Arada Olur ve Hem de Siyasiler Ağrı’nın Kalkınması İçin Daha Çok Mesai Harcarlar.

              

Alaettin ASLAN    

Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.