27 Ekim 2019 Pazar 10:47
Ağrı 100.Yıl Mahallesi Günün Yarısını Elektriksiz Geçiriyor

Ağrı'nın 100. Yıl Mahallesi sakinleri, yaklaşık 3 ay önce başlanılan ve halen bitirilemeyen bakım ve onarım nedeniyle yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu belirterek çözüm talebinde bulundu.

Günün yarısını elektriksiz geçiren mahalleli dertli


100. Yıl Mahallesinde Aras Elektrik Perakende ve Dağıtım A.Ş. tarafından ağustos ayı başında başlatılan bakım onarım çalışmalarının 80 gün geçmesine rağmen halen bitirilmediğini belirten mahalle sakinleri, çalışmalar nedeniyle yaşanan uzun süreli kesintilerin ciddi mağduriyetlere yol açtığını söyledi.

Hem mahalle sakinleri hem de işyeri sahipleri, mağdur olduklarını belirterek sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Esnaflar elektrik kesintilerinden dolayı dolapta muhafaza ettikleri ürünlerinin bozulduğunu, bundan dolayı da zararda olduklarını belirttiler.

Perde dikim yeri olan Fecri Göksun ise kesintilerden dolayı akşama kadar bir iş yapmadan işyerini kapattığını belirtti.

Fecri Göksun, "Sabah gelip dükkânı açıyorum akşama kadar oturuyorum. Çok büyük bir mağduriyetimiz var. Ekonomik şartlardan dolayı ciddi sıkıntı yaşıyorduk, üstüne elektrik kesintileri de eklenince mağduriyetimiz hat safhaya çıktı. Sorunun bu kadar uzun sürmemesi gerekiyor. Herkes mağdur, bakkalın dolabında bulunan tavuk etleri bozuluyor." dedi.

Mahalle sakinlerinden Muğdat Özmüş, mahallenin sahipsiz kaldığını ve seslerini duyan kimsenin olmadığını belirtti.

"Demir doğramacı işyerinde değil başka mahallede bulanan evinde işini yapıyor"

Muğdat Özmüş, "Kurban Bayram'ından önce yani Ağustos ayının başından bu yana mahallemizde elektrik bakım onarımına başlandı. Ve bundan dolayı sürekli elektrik kesintileri yaşamaktayız. Sabah 08.00'da elektriği kesiyorlar, akşam saat 19.00 ile 21.00'a kadar sürüyor kesinti. Sürekli görüşüyoruz bakım onarım var diyorlar. Her ay yüzde 15 zam yapılıyor, hatta bu şikâyetimizi CİMER'e yapmıştık. CİMER'den gelen cevapta bakım onarımın yapıldığı ve kuşların tellere konmasından dolayı kesintilerin olduğunu belirttiler. Fatura ödemeye gelince kimse demiyor faturalara kuşlar konuyor. Zam yememize rağmen faturalarımızı kesintisiz yatırıyoruz. Hizmete gelince durum çok kötü. Hizmet alamadığımızdan dolayı aşırı derecede mağduruz. Esnaf arkadaşlar çok mağdur. Komşum demir doğramacı, dükkânında iş yapamadığı için Fatih Mahallesindeki evine gidip orada işlerini yapmaya çalışıyor. Burada kira da veriyor ama işi bahçesinde yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Ağrı gibi bir şehrin merkezinde elektrikler yok"

Özmüş, "Şehrin göbeğinde bu denli bir sıkıntının olması büyük bir ayıptır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalarda şuanda elektrikten ve yoldan mahrum olan hiçbir köyün kalmadığını belirtiyor. Ağrı gibi bir şehrin merkezinde elektrikler yok. Allah göstermesin diyalize bağlı bir hasta olsa bu insanı kim kurtaracak ve hesabını kim verecek. Herhangi bir muhatabımız da yok. Muhtarla görüşüyoruz o da pasif bir durumda. Belediye Başkanı ile görüştük o da Aras Elektrik Dağıtım Müdürü ile görüştüğünü, yalnız görüşme yapabildiğini söyledi bize. Hâlbuki, sorunlarımız için mücadele edeceğini belirtmişti. O da bir şey yapmadı. Şuanda mahalleli olarak sahipsiziz. Sabah 8'den beri elektrikler olmadığı için telefonumu kendi arabamda şarj etmekteyim." şeklinde konuştu.

"Elektrik sıkıntısından dolayı dondurma sezonunu erken kapattık"

Metin İdin adlı esnaf da malzemelerinin dolapta zarar gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:

Kesintilerden dolayı mağduruz. Bakım onarımdan dolayı sabah 8 ile akşam 19.00 saatleri arasında kesinti oluyor. Onun için tavuk etinin bulunduğu dolap ile dondurma dolabının bulunduğu ürünlerimiz zarar görüyor. Bu elektrik sıkıntısından dolayı dondurma sezonunu erken kapatmak zorunda kaldık. Hatta bir kısım malımızı çöpe attık. Şuanda elektriklerimiz kesik ama ben her ay 750 lira elektrik faturası ödüyorum. Faturamı düzenli yatırmama ve elektriğin bu kadar kesik olmasına rağmen yine faturamda bir değişim olmuyor.
Mahalle sakinlerinden Ferhat Bulut, "Elektrik olmadığından dolayı meyve alamadım. Biz ne yapalım, her gün elektrik bu halde. Her seferde zam yapılıyor elektriğe ve biz bu elektriği ödeme durumumuz zorlaştığı gibi aynı zamanda istifade de edemiyoruz." şeklinde konuştu.

Aras Elektrik Perakende Dağıtım A.Ş'den açıklama

Aras Elektrik Perakende Dağıtım A.Ş. Müdürü Halil İbrahim Gök ile yaptığımız görüşmede, bakım onarımın kış mevsimi gelmeden bitirmek istediklerini söyledi.

Bakım onarımın yapılmamasının mahalle için kış mevsiminde büyük mağduriyetler doğuracağını ifade eden Gök, onarımın uzun sürmesinin sebebinin ise yüklenici firmadan kaynaklandığını bu noktada şirket olarak kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2019-10-27 16:35:09

Mağlesef tüm mahalleler öyle söylediğinde dikkate bile almıyorlar sahipsiz memleketmi sahipsiz devletmi bilemiyorum.