26 Aralık 2019 Perşembe 18:14
Ağrı 5137 "Cehennem Deresi" Kitabına Okuyucudan Büyük Beğeni

Ağrı 5137 Kitabı Okuyucudan Tam Not Aldı

Marco Polo’nun “Hiçbir zaman çıkılamaz” dediği Ağrı Dağı, 1980’li yıllarda binlerce dağcıya ev sahipliği yapmış, 1990 yılında terör olayları sebebi ile tırmanışa kapatılmıştı.

Dünyanın en çok bilinen elli dağı listesinde 48. sırada yer alan Ağrı Dağı ilgili yazılan “Ağrı 5137” isimli kitabı Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar ve Dağcılıkta zirve bir isim olan Ali Nasuh Mahruki’de okuyarak yorumladı.

İLK BASKIDA OKUYUCUDAN TAM NOT ALDI

Kitabın yazarı olan Erkan Kösedağ, Ağrı’nın kültürünü anlatan Nuh’un Gemisi, Ahmed-i Hani kitaplarının yanına bir yenisini eklemiş olmak mutluluk veriyor diyerek, “ Kitapta üç zamanı aynı anda okuyucuya ulaştırmaya çalıştık. Kitabı okuyanlar geçmişten günümüze kadar birbirleri ile bağlantılı bir takım olayları heyecanla okuyacaklar. Kitabı okuyanlardan çok olumlu yorumlar aldım. Okuyan herkes romanın sürükleyiciliği ile tek seferde okuyup bitirildiğini söylüyor.” dedi

ROMANDA ERMENİLER İLE YAŞANAN TARTIŞMALI DİYALOGLAR YER ALDI

Romanın tanıtım metninde “Ağrı Dağı, efsanelerini anlatacak yeni misafirlerini bekliyordu. Bu yeni misafirler içerisinde Alman Dağcı Emma’da yer almıştı. Sıradışı bir aşk, kaybolup giden hayatlar, gizem dolu saatler…

Emma’nın Ağrı Dağı’nda yaşadıklarını, Ermeni Dağcıların Ağrı Dağı’na olan sevdasını ve “Profesyonel Dağcıların” Ağrı Dağı’na yaptıkları heyecanlı zirve tırmanışının anlatıldığı, son zamanların Dağcılık üzerine yazılmış en iyi hikayesinin anlatıldığı “Ağrı 5137” isimli bu romanı okuduktan sonra, Ağrı Dağı’na yolculuk etmek isteyeceksiniz.” ifadelerine yer verildi.

KİTAP TÜM SATIŞ NOKTALARINDA

Kitabın tüm online kitap satıcılarının yanı sıra D&R gibi bir çok kitapevinde yeni çıkan kitaplar bölümünde satışta olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.