20 Mayıs 2021 Perşembe 22:35
Ağrı ADAK'dan Kösedağ'a Tırmanış

Ağrı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ADAK) 19 Mayıs 2021 Eleşkirt ilçesinde bulunan Kösedağ’a bir tırmanış gerçekleştirdiler.

19 Mayıs 2021 tarihinde saat 07:00 da planlandığı üzere şehir merkezinde toplanılarak son kontroller yapıldıktan sonra tırmanış bölgesine hareket edildi. Kösedağ batı rotasına araçla gidilebilecek en yakın noktaya varıldı. Sporcular son hazırlıklarını yaptıktan sonra son kez kontrol yapıldı.

Şahabettin Erkuş, Yılmaz Sabuncu, Emrullah Ataseven, Zeynep Çiftçi, Funda Çiğdem, Ömer Altunkeser ve Orduhan Bozkurt’tan oluşan tırmanış ekibi Şahabettin Eerkuş  liderliğinde saat 8:00 da batı rotasından tırmanışa başladı. S’ler çizerek ilerleyen tırmanış ekibi kısa molalar vererek saat 11:30 da 3433 rakımlı Kösedağ zirvesine firesiz olarak ulaştı.

Saat 13:00’a kadar zirvede çeşitli etkinlikler yapan tırmanış ekibi inişe geçerek aynı şekilde saat 15:00’da inişi sorunsuz bir biçimde bitirdi. Yapılan etkinlikte herhangi bir sorun veya kaza yaşanmadı. Spor kulübümüz etkinliklerine sezon sonuna kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.

Son Güncelleme: 20.05.2021 23:16
Anahtar Kelimeler:
KösedağADAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.