01 Temmuz 2014 Salı 10:32
AĞRI ADKYB 2 Cİ GENEL KURUL KONGRESİ YAPILDI

Ağrı ili nin  hatemoğlu düğün salonunda yapılan Ağrı ili Damızlık Koyun Keçi  Yetiştiricileri Birliği  Genel kurul   yapıldı .

Tek liste halinde yapılan secim de    yeniden  Mehmet Nuri  Samancı   secildi .

Saygı duruşu  ve istiklal marşı okunmasıyla yapılan secimde.

Katılanlar ise   Ağrı ili damızlık sığır yetiştiricileri  birliği  Başkanı  Nizamettin Şahin ,Ağrı ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri başkanı Mehmet Nuri Samancı  ,üyeler ,bakanlık temcillerinin katılımı ile yapıldı .

Divan kuruluna  ise  divan başkanı  Celal Güneş  katip üyeliğine  Turan Yaka ,Orhan Yazıcı  secildiler .

Açılış konuşmasını Ağrı İli  Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği  Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı  yaptığı konuşmada :       Değerli Bakanlık temsilcileri, Yönetim Kurulu ve denetim kurulu arkadaşlarım,

       Değerli yetiştiriciler ve misafirler, kıymetli çalışma arkadaşlarım ve basın mensupları şahsım ve kurumum adına sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Öncelikle Ramazan-ı şerifin hepinize Hayırlara vesile olmasını dilerim, hepiniz hoş geldiniz.

Kuruluş işlemlerini 2006 yılında tamamlayarak çalışmalara başlayan birliğimiz üye sayısı ve faaliyetleri açısından ilimizde ve ülkemizde önemli bir konuma sahiptir. Kırsal alandaki nüfus ve göçerlik düzeni içinde yürüyen koyun yetiştiriciliğinin, Ağrı’nın toprak yapısı, meraların durumu, insanların kırmızı et tüketme alışkanlığı, işsizliğe katkısı, halkın becerisi ve ucuz maliyeti nedeniyle önemli bir hayvancılık faaliyeti olan Ağrıda koyunculuk şu anda küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. İlimizde kendi imkânları ile bu işi yapanlar mesleğini nesillere aktarıyor. Böylece rahatlıkla geçimlerini de sağlıyorlar. 

Koyunculuk önemli bir sektördür. Koyunculuk sadece ekonomik değil, sosyolojik ve politik yönleriyle de değerlendirilmesi gereken bir üretim alanıdır. Bu sebeple koyunculuğa gerekli önemi vermeliyiz halkımızı koyunculuğa teşvik etmeliyiz. Dayanışma ruhu ile hareket ederek birlik ve beraberliği sağlayan toplum haline gelmeliyiz. Sizden ricamız gittiğimiz ve bulunduğumuz her alanda birliğimizi sahiplenip, koruyup, kollamanızdır.

Bilinmelidir ki birlik güçlendikçe siz değerli yetiştiricilerimizde güçlenecektir. Bize hizmetlerimiz konusunda yardımcı olan siz değerli yetiştiricilerimizi saygıyla selamlar toplantının ilimiz ve birliğimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

   Yapılan secimde  üyeler  tarafından sık sık alkış sesleri geldi .

Hatemoğlu  düğün salonunda   yapılan  Ağrı ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği    cok sayıda üyelerin katılımı ile yapıldı .yeniden secilen başkan  Mehmet Nuri Samancı tek tek üyelerle tokalaşarak  teşekkür etti.

Kongre sonrası toplu hatira fotoğrafı cekerek  birlik ve beraberlik için yapılan kongrede  artık hayvancılığın hızlanması için projeler şehri ağrı olacaktır dediler .

 

 

Son Güncelleme: 01.07.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.