12 Mart 2014 Çarşamba 23:32
AĞRI BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN BASINA VE KAMUYOYUNA
Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan yaptığı basın açıklamasında"12 Mart 2014 Çarşamba günü bazı basın yayın organlarında; “10 Mart 2014 Pazartesi günü düzenlenen seçim mitingi sonrasında bazı şahısların Türk Bayrağına hakaret içeren davranışlarda bulunduğu yönünde haberler yer almıştır.
 
 
Konu hakkında miting sonrası miting alanın temizlenmesi işlerinde kusuru bulunanlar ile Türk Bayrağı’na kasti olarak saygısızlık yapan kişiler hakkında Bayrak Kanunu’na Muhalefet’ten inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.
 
 
Bazı Basın yayın organlarında  "Bayrağımızı süpürdü” haberi tamamen seçim döneminde kasıtlı  haber yapıldığını söyledi.
 
 
12 Mart 2014 Günü Sözcü Gazetesi’nin 20 sayfasında “Bayrağımız yerlerde!" Başlıklı yazıda mitinge katılan vatandaşların miting sonrası belirli alana bırakılan Bayrak ve flamaların toplanması sırasında çevresinin süpürge ile süpürüldüğü, Toplanan bayrakların koliye alınacağını belirten taşeron firma işçiler bayrakları süpürge ile süpürülmediğini, belirli bir yerde mitingden çıkanların bayrakları belirli bir yere vatandaşların bıraktığı, bayrakların bulunduğu alanın etrafının süpürüldüğü, çalışan taşeron işçiler yere bırakılan bayrakların toplanmasının ardından koliye bırakılarak kaldırıldığını söylediler.
 
 
Başkan Arslan; Bizde bayrak sevgisi  ve saygının en hassas konulardan biri olduğunu orada görev alan taşeron işçilerin durum araştırması yapılarak, bu konuda görev yapan taşeron işçilerin iş hakları askıya alındığını söyledi.
Ancak olayın ve haberin 2. fotoğrafında tamamen fotoğraf da görüldüğü gibi provokasyon nitelikli olduğunu, provokasyon niteliğinde kasıtlı ayaklarını silen kişileri kınıyoruz. Ağrı Valiliğince yapılan açıklamada  "Soruşturma kapsamında, bayrağa hakaret olayının faili olduğu anlaşılan İ.A.(19), A.A. (18) ve İ.A. (17) isimli, çeşitli suçlardan suç kaydı bulunan 3 kişi, 12.03.2014 günü gözaltına alınmıştır. Polis tarafından ifadeleri alınan şahıslar adli mercilere sevk edilmiştir".
 
 
Bu Konuda  Belediye Başkanı olarak "Milli birliğimizin, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan şanlı bayrağımıza karşı yapılan hiçbir saygısızlığa ve kanunsuzluğa müsamaha gösterilemez". 
 Yapılan haberin seçim döneminde gündem oluşturmak maksatlı yapıldığı ortadadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                       
 
                                         Hasan ARSLAN
                                    Ağrı Belediye Başkanı

Son Güncelleme: 12.03.2014 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.