29 Aralık 2017 Cuma 22:32
Ağrı Belediye İş Merkezi Esnafı Sahipsizlikten şikayetçi

Belediye İş Merkezi esnafı sorunlarına çözüm istiyor

Bir zamanlar Ağrı'nın en işlek iş merkezi olduğu belirtilen Belediye İş Merkezi, sahipsizlikten dolayı sorunlarla boğuşuyor.

İş merkezinin harabeye terk edilmesinin sıkıntı oluşturduğunu söyleyen iş merkezi esnafı, yetkili mercilere defalarca müracaat etmeleri ve sorunlarını anlatmalarına rağmen, sorunun çözüme kavuşmaması nedeniyle bezdiklerini ifade etti.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı'nın rutin haftalık ziyareti sırasında gündeme gelen sorunlar hakkında esnaf, İLKHA muhabirine konuştu.

Esnaflar; güvenlik, elektrik, temizlik ve ısınma gibi sorunların olduğunu ve bu sorunlar nedeniyle de müşterilerin iş merkezine uğramaz olduklarını dile getirerek, çözüme kavuşmayan sorunlar nedeni ile ekonomik problemlerinin olduğunu ifade ettiler.

Esnaflardan Mücahit Bala, 300 işyerinin bulunduğu iş merkezinin sorununa yetkililerin duyarsız kaldığını ve bu sorunların biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

"Sorunlarımızla baş başa kalmış durumdayız"

Bala, bazı kurumların iş merkezine getirtilerek buranın canlandırılması gerektiğini ifade ederek, "Göz önündeki bir caddeye sürekli yatırım yapmak bir menfaat değil. Şehrin tamamına eşit davranmak adalettir. Şu anda üst katlarda bulunan işyerlerinin çoğu Ağrı Belediyesine ait. Ve bunların hepsi atıl durumda. Yükleri de bizim boynumuzda. Valilik, Belediye ve Emniyetten defalarca güvenlik için müracaat ettik ama olumlu geri dönüş yapılmadı. Olumlu dönüşler olmayınca sorunlarımızla baş başa kalmış durumdayız. Mesela elektrik tahsilat bürosu, su işletmesinin, zabıta müdürlüğünün bir kolunun buraya getirilmesi iş merkezinin canlandırılmasına vesile olacaktır. Bizim de sorunumuz bu şekilde çözüme kavuşacak. Çünkü bu iş merkezinde 300 iş yeri bulunmakta. Bu da az bir rakam değil. Bundan dolayı dikkate alınmamız ve sorunlarımızın halledilmiş olması bizi memnun edecektir." şeklinde konuştu.

"Üst katlar kapatılarak iş merkezinin hem güvenlik ve hem de ısınma sorununu bir nebze de olsa halletmiş olacağız"

Esnaflardan Mustafa Çelik ise, üst katların boş olmasının büyük sorun olduğunu söyleyerek, "Boş dükkânların bazıları Altı Nokta Körler Derneği'ne verilmiş. Boş kalan dükkânlara tiner ve balicilerin dadanmaması için kapı yaptık, ama dernek üyelerinin giriş çıkışları zor olması nedeni ile kapı açık kalıyor. Bu durumda hem iş merkezi ve hem de dernek üyeleri için tehlike arz ediyor. Şöyle bir çözüm öneriyorum, Altı Nokta Körler Derneği oradan çıkarılıp daha güvenli bir yere yerleştirilmeli. Çünkü dernek üyelerinin güvenliği söz konusudur. Derneğin bulunduğu katta kalorifer yanmadığı ve asansörün çalışmamasından dolayı üyeler hem soğuğa maruz kalıyorlar ve hem de 9 katı yürüyerek çıkmak zorunda kalıyorlar. Dernek oradan çıkarıldıktan sonra üst katlar kapatılarak iş merkezinin hem güvenlik ve hem de ısınma sorununu bir nebze de olsa halletmiş olacağız. Daha sonra esnaflar olarak bir araya gelip üst katların hangi amaçlarla kullanılabileceğini istişare edebiliriz."  

"İş merkezinin canlandırılması sağlanmalı"

İş merkezinin canlandırılması sağlanması gerektiğini vurgulayan diğer bir esnaf İrfan Yıldız ise şunları söyledi: "Sorunun çözümü için eğer imkân varsa, iş merkezinin yıkılıp yeniden alışveriş merkezi yapılması lazım. Bu imkân yok ise bu defa 4'üncü kattan sonrasının yıkılması gerekiyor. Eğer bu da yapılamıyorsa 4'üncü kattan sonrası yeniden tamirden geçirilip yurt yapılması güzel olur. Eğer böyle bir şey de yapılamazsa bu defa devlet kurumlarından bazılarının bu katlara yerleştirilmesi ve iş merkezinin canlandırılması sağlanmalı. Buranın esnafı ekonomik sorunlar içerisindedir. Biran önce çözüm bekliyor." 

Kaynak : İLKHA

Son Güncelleme: 31.12.2017 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.