16 Haziran 2021 Çarşamba 18:48
Ağrı Belediyesi'nde Toplu Sözleşme İmzaları Atıldı

Ağrı Belediyesi'nde toplu sözleşme imzaları bin lira zam ile atıldı

Zamdan belediye çatısı altında çalışan 430 işçi faydalanacak. Ağrı Belediyesinin bahçesinde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreni programında konuşan Belediye Başkanı Savcı Sayan, işçilerin maaşlarına daha fazla zam yapmak istediğini belirtti.

Sayan, "Geldiğim günden beri size söylediğim bir şey vardı, işçilerin hiç kimseye ihtiyacı yok. Ben bir belediye başkanı olarak işçi kardeşlerimin yanındayım. Dolayısıyla bazılarının süslü, püslü laflarına inanmayın, verilecek ne varsa veririm, işçi kardeşlerime gereken hizmeti, çalışmayı yaparım. Sizde ona göre hem kendi geleceğinizi ve hem de çocuklarınızın geleceğini düşünerek sendikal faaliyetlerde bulununca sadece sendikanın sizden faydalandığı değil, sizin faydalandığınız bir sistemi kurun. Bu sistem üzerinden kendi haklarınızı savunun, bizde elimizden gelen bütün çabayı, gayreti sarf ederek size belediyemizin ve ülkemizin imkanları doğrultusunda gereken katkıyı yapalım." dedi.

Savcı Sayan, "Gönlümden geçen yüksek zamlar var ama emin olun bütün imkanları zorlayarak size bu zammı verdik. Allah size ve çocuklarınıza bu parayı sağlıklı bir şekilde yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin. Biz kimseyi kendimizin aşağı görmüyoruz. yada o işçi ben belediye başkanıyım şeklinde gördüğüm gün Allah bana ölümü nasip etsin. Benim yüreğim her zaman sizin yüreğinizin altındadır. Siz her zaman benim başımın tacısınız. Ne olursunuz siz de belediyenize sahip çıkın. Gönül rahatlığı içerisinde hepinizin maaşlarına net bin lira zam yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

İşçilerin mutlu olmasını istediğini belirten Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorum ki; şehir zenginleştikçe, geliştikçe, gelirimiz arttıkça sizin geliriniz artacak. Ne olursunuz minibüslerinize sahip çıkın. Çocuklarınız benim çocuklarım, benim çocuklarım sizin çocuklarınızdır. Eviniz benim evim, benim evim sizin evinizdir. Allah rızası için doğru dürüst çalışın. Yeter ki, bu belediyeye ihanet etmeyin. Kim size ihanet ediyorsa benim düşmanımdır. Ben de size ihanet edersem Allah beni iki dünyada da barındırmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde ilimize, belediyemize, araçlarımıza, ülkemize, bayrağımıza ve milletimize sahip çıkacağız." 

Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Avukat Hüseyin Öz ise Ağrı Belediyesi ile kentteki birçok ilçede örgütlendiklerini ve her yerde işçilerin şartlarının daha iyi hale getirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Program, toplu iş sözleşmesinin imzalanması, havai fişek gösterisi ve işçilerin yapılan zam sonrası halay çekmesiyle sona erdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.