03 Temmuz 2014 Perşembe 22:12
Ağrı Belediyesi Parke Taş Fabrikası da Talan Edilmiş !

Ağrı belediyesine bağlı birimlerde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Ağrı belediyesine -bağlı kelebek kilit taşı üretme fabrika seçimlerden hemen sonra boş bırakılmış ve fabrikada olan- tüm malzemeler çalınmış.

 

Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanan yerel seçimlerde Ağrı belediyesini BDP’nin kazanmasından sonra belediyeye ait bir sürü yer tahrip edilirken, bunlardan biri de belediyeye bağlı 100. Yıl mahallesine bulunan kelebek kilit taşı öretme fabrikasıdır. Alınan bilgilere göre fabrika belediyeye ait ama işletmesi ihale yoluyla özel bir şirkete verilmiş. Yaklaşık bir yıl önce şirketle yapılan sözleşme bittiği ve bundan sonra fabrika kapalı tutulmuş. Fabrikada görevli olan bekçinin de seçimlerden sonra kimseye bilgi vermeden fabrikadan ayrıldığı öğrenildi. Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay ve belediye eş başkan yardımcısı Halef Keklik belediyeye bağlı birimlerde yaptıkları ziyaretler ile fabrikanın bu halde olduğunu söyledi.

 

‘İşte bu da bu güne kadar bu halkın hizmetin için gelen paraların nasıl talan ettirildiğinin göstergesidir’

 

Konuya ilişkin fabrikada incelemelerde bulunan Ağrı belediyesi eş başkan yardımcısı Halef Keklik, “ 1 Haziran’da sonra AKP’li belediyeden görevi devraldıktan sonra belediyeye ait hiçbir yerin sağlam olmadığını gördük. Bu fabrikada bunlardan biridir. Bu fabrikanın yaklaşık bedeli 1 trilyondur. Buraya trilyonlarca para harcanmış ama şu an bir taş bile öretemiyor. Sözde halka hizmet sunmak için yapılan bir fabrikadır. İşte bu da bu güne kadar bu halkın hizmetin için gelen paraların nasıl talan ettirildiğinin göstergesidir. Maalesef bütün birimlerimiz enkaza dönüşmüş. Burada vicdanın, hukukun ve adaletin olmadığı bir pratik sergilenmiş” dedi.

 

‘Kim olursa olsun bunun hesabını verecek’

Taş üretme fabrikasının işletmesi için daha önce ihale yapıldığını belirten Keklik, “ Fabrika belediyenin fakat işletmesi özel bir şirkete verilmiş. İş sezonu bittikten sonra ihaleyi alan firma fabrikayı kapatmış ve fabrikanın güvenliği için fabrikaya bekçi bırakılmış. Kayıtlara baktığımızda gece ve gündüz iki bekçi fabrikaya bakmaktadır. Ama şu an görüyoruz ki kimseye fabrikada yok. Ne belediye kendi fabrikasına sahip çıkmış ne de ihaleyi alan şirket fabrikaya sahip çıkmış. Bu fabrika talan edilmiş” diye konuştu. Fabrikayı bu hale çevirenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Keklik, “ Bu halkın malını talan edenler hakkında yasal işlemler başlatacağız. Kim olursa olsun bunun hesabını verecek” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan belediyeye bağlı olan tüm yerlerin bu halde olduğunu belirten Keklik, bu sıkıntıları bir an

önce çözeceklerini kaydetti.








Son Güncelleme: 03.07.2014 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.