04 Kasım 2019 Pazartesi 08:54
Ağrı Belediyesi Taşlıçay Deresi Rekreasyon Çalışması

Taşlıçay Deresi Rekreasyon Çalışması

Geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan Taşlıçay Deresi çalışmaları çeşitli sebeplerden dolayı durdurulmuştu. Belediyemiz öncülüğünde, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) paydaş olduğu Taşlıçay Deresi Rekreasyon çalışmaları devam etmektedir.

Belediye Başkanımız Savcı Sayan’ın, Taşlıçay Deresi Kafeler İle Canlanıyor, Ağrı Caddeleri Cazibe Merkezi Oluyor Projeleri için 24 Ekim 2019, Sosyal ve Kültürel Yaşama Destek Merkezi projesi için 25 Ekim 2019 tarihlerinde başvurusu sonucunda Taşlıçay Deresi cazibe merkezi haline gelecektir.

Başkan Sayan’ın gerçekleştirdiği üst düzey görüşmeler neticesinde zemin ve istinat yapımı için Devlet Su İşleri (DSİ) desteği, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile yapılan işbirliğinde ise Taşlıçay deresi kafelerle canlanıyor ve bisiklet yolu çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Taşlıçay Deresinin Rekreasyonunda yapılacak olan yürüyüş yolu, parklar, restaurant, çocuk oyun grupları, aydınlatma çalışmaları, bin 250 metrelik kanalizasyonun ana kolektöre taşınması ve çevre düzenlemesi Belediyemizin kendi imkanları ile hayata geçirilecektir. Belediyemiz tarafından yapılacak Rekreasyon çalışmalarında vatandaşların sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vereceği alanlar inşa edilecektir.

Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışması kapsamında, şehrin mevcut kanalizasyon hatlarının Taşlıçay deresine boşaltılan kısımlarının bir noktaya toplanıp yeni yapılan kolektör hattına verilerek Taşlıçay deresinin temiz su yataklarında oluşan kirliliğin ve bölge halkının çevresel etmenlerden oluşacak sağlık problemlerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Son olarak Taşlıçay deresinde akan suyun arındırılması için Belediye Başkanımız Savcı Sayan’ın girişimleri ile Çin menşeili JİNLO firması tarafından herhangi bir ücret alınmadan hibe programı kapsamında atık arıtma tesisi yapılacaktır.

Yapılacak çalışmalar ve proje Belediyemiz öncülüğünde paydaş olarak destek sağlayan Devlet Su İşleri (DSİ) ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından yapılmakta olup proje sahibi Ağrı Belediyesi’dir. Belediye Başkanımız Savcı Sayan tarafından önem arz eden bu proje, gerekli girişimler sonucunda halkımızın hizmetine sunulacaktır.Belediye BaşkanımızSavcı Sayan’ın girişimleri üzerine Çevre yolu güzergahında bulunan Murat Nehri alanında önümüzdeki yıl ıslah ve rekreasyon çalışması başlayacaktır. Yıllardır sağlık başta olmak üzere çevre kirliliği ve olumsuz koşullara maruz kalan nehir ve çaylarımız hak ettiği görüntüye kavuşturulacaktır.

Bir diğer konu bazı sosyal medya hesaplarında ve yanlı yapılan haber sitelerinde Belediyemiz tarafından yapılan proje ve çalışmaların sekteye uğratılması konusunda çaba sarf edildiği hasıl olduğundan belediye basın birimi olarak halkımıza açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Kamuoyunu Saygıyla Duyurulur.

AĞRI BELEDİYESİ

Son Güncelleme: 04.11.2019 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.