16 Ekim 2019 Çarşamba 21:19
Ağrı Belediyesi ve Dolmuşçular Arasında Arbede! Vali Elban Aracı oldu

Ağrı Belediyesi ile şehir içi ulaşım sağlayan Özel Halk Otobüsleri arasında yaşanan gerginlik tırmanıyor.

Bugün Belediye Meclis salonunda yapılan görüşmeye 76 kişilik özel halk otobüs sahipleri ile Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Meclis üyeleri katıldı. Toplantı esnasında Sayan’ın ‘Ben size zarar verdiğimi biliyorum, sizin ekmeğinizi elinizden aldığımın da farkındayım. Ama bundan dönmeyeceğim bu kararımdan vazgeçmeyeceğim.’ Demesinin ardından özel Halk otobüs sahiplerinin çözüm önerilerine de tepki vermesi üzerine gergilik yaşandı.

Savcı Sayan’ın koruma ekibinin özel Halk Otobüs sahiplerini susturmaya ve salonda çıkarmaya çalışması üzerine Sözlü başlayan tartışma daha sonra arbedeye dönüştü Yaşanan gerginlikten sonra özel halk otobüsleri Belediye binasının önünde toplanmasından sonra toplu taşımda ciddi sorunlar yaşandı.

Özel halk otobüsleri kooperatifleri temsilcileri bir Belediye Başkanı ‘’Ben sizin elinizden ekmeğinizi alacağım’’ diyorsa bu haksız tutuma sessiz kalmamız düşünülemez. Bu sebeple yaklaşık 2 yıl birlikte uyum içinde çalıştığımız kentin Valisi Sayın Süleyman Elban ile yarın görüşerek çözüm arayışı içinde olacağız. Ağrı Belediyesi tarafından uygulanmaya çalışılan bu zulme Ak Parti Milletvekili, İl Başkanı ve ilçe Teşkilatlarından sesiz kalmayarak sesimizi Cumhurbaşkanına ulaştırmalarını talep ediyoruz.

Çeyrek asırı aşkın bir süredir sürdürdüğümüz ekmek kavgamızı birilerinin keyfi uygulamalarına terk etmek niyetinde değiliz bu Ülke de hakkın, hukukun varlığına inananlar olarak haklı mücadelemizi Cumhurbaşkanlığına kadar duyurma çabamızı sürdüreceğiz. Bu konuda bir uzlaşama olmadığı takdirde gerekirse Çarşamba sabah itibari ile kontak kapatacağız.’diye konuştular.

Vali Süleyman Elban Arabulucu Oldu

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile Özel Halk Otobüs sahipleri arasında önceki gün yaşanan arbedenin ardından kooperatif başkanları ve Ağrı Şoförler odası Başkanı Cezmi Alpaslan Ağrı Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapması beklenen Özel Halk Otobüsleri işletmecileri sorunun çözümü noktasında Vali Süleyman Elban’ın aracı olması sonrası açıklamayı ertelediler. Vali Elban’ın Belediye Başkanı Savcı Sayan’la görüştükten sonra yarına kadar otobüs işletmecilerine cevap vermesi bekleniyor.

Özel Halk Otobüsleri işletmecileri sorunun çözülmesi durumunda da bir açıklama ile süreci anlatacaklarını duyurdular. Özel Halk Otobüsleri işletmecileri okul sezonu olması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kontak kapatma yoluna gitmeyi tercih etmediklerini de ifade ettiler.
 

Son Güncelleme: 16.10.2019 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.