04 Aralık 2017 Pazartesi 09:51
Ağrı Cezaevinde Zehirlenme: Çok Sayıda Asker Zehirlendi!

Ağrı Cezaevinde 43 askeri personelin 6 kamu görevlisinin sızan gazdan etkilenerek zehirlendiği ve askerlere Ağrı Devlet Hastanesinde acil müdahale edildiği ve 2 askerin de durumunun ağır olduğu öğrenildi.

2 askerin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ederken 43 askerin ve 6 kamu görevlisinin durumunun gözetim altına alındığı belirtildi.

Haber Ayrıntıları:

Olay sabah saatlerinde şehir merkezi içerisinde bulunan Ağrı Kapalı Cezaevi bahçesinde meydana geldi. Yerden çıktığı belirlenen metan gazı sonrası askerler olay yerinde zehirlenerek yere yığıldılar. Bu askerleri kurtarmaya gelen asker ve itfaiye eri de olmak üzere toplam 51 kişi gazdan etkilendi. Askerler, 112 acil servis ekipleri tarafından Ağrı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken, 1-2 askerin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada ise:

"2016 yılında yapımı tamamlanan M tipi cezaevinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere 2016 yılında su kuyusu açılmış, yapılan incelemeler sonucunda suyun içme ve kullanıma uygun olmadığı tespit edildiğinden artezyen yapılan kuyu aynı tarihte beton ile kapatılmıştır. Geçen zaman içerisinde kuyu suyunun tazyiki ile kapatılan yerde sızmalar meydana gelmiş, sızan su ile birlikte mahiyeti henüz tespit edilemeyen gaz çıkışı olmuştur.  Cezaevinin dış güvenliği için nöbet tutan 2 (iki) askerimiz çıkan gazdan ağır şekilde etkilenmiş olup yoğun bakımda tedavileri devam etmektedir. Bu askerleri almaya gelen 43 askerimiz ve 6 kamu görevlisi ( polis, itfaiye eri ve sağlık personeli) de sızan gazdan hafif şekilde etkilenmiş olup tedavileri ayakta devam etmektedir." denildi.

Son Güncelleme: 04.12.2017 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.